Annonce
Ugens Bedste

Både ulve og aviser kan krydse landegrænser

Annonce

Kan du huske sagen om manden, der i Ulfborg i Vestjylland skød en hunulv i april sidste år? Den sag viste, at ulves tilstedeværelse i den danske natur vækker store følelser fra såvel tilhængere som modstandere.

Gerningsmanden endte med at blive idømt 40 dages betinget fængsel både ved byretten og Vestre Landsret. Mange var forargede over nedskydningen, ikke mindst, da den blev vist på en video, hvor man kan høre jubelråb, da dyret faldt om på marken. Han ser det dog ikke selv som en kriminel handling, men som selvforsvar. Han udtalte således til TV2:

- Jeg tænkte, at jeg hellere ville dø en naturlig død end blive ædt af en ulv.

En anden ulv fra Ulfborg, hvor den kom til verden i 2017, har undgået at blive skudt. Men den har alligevel i bogstaveligste forstand været jaget vildt her i 2019.

Der er tale om en hanulv, der er vandret til Nordtyskland. Her har den ifølge myndighederne gentagne gange angrebet husdyr, selv om de var beskyttet af ulvehegn. Dermed er den blevet en såkaldt problemulv, som jægere i tre amter i den sydlige del af Slesvig-Holsten har haft tilladelse til at skyde.

Det er en historie, vi på JydskeVestkysten har kunnet fortælle, fordi vi har et unikt samarbejde med de tre andre privatejede mediehuse i det dansk-tyske grænseland: Der Nordschleswiger, Flensborg Avis og Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, som med hovedsæde i Flensborg udgiver 22 dagblade i Slesvig-Holsten.

Vi fire mediehuse har en aftale om, at vi gratis kan bruge hinandens stof, når det er blevet publiceret. På grund af den aftale har vi fem dage om ugen en Nordtysklands-side i vores fire sønderjyske udgaver af papiravisen. Man kan også finde artiklerne på jv.dk/nordtyskland

Stoffet bliver oversat, skrevet og redigeret af vores Nordtysklands-redaktør Peter Gram, der oprindeligt er uddannet journalist på Flensborg Avis og som har et indgående kendskab til grænselandet.

Uden sammenligning i øvrigt kan både ulve og aviser dermed krydse landegrænsen. Artiklen om den danskfødte problemulv er én af de fem JydskeVestkysten-artikler fra den forgangne uge, jeg vil anbefale dig at læse, hvis du ikke allerede har gjort det.

God weekend og god læselyst!

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce