Annonce
Kolding

Bæredygtig udvikling: Hvor er de ambitiøse mål?

Bjørn Olsen
Annonce

Læserbrev: Borgmester Jørn Pedersen udtaler i JydskeVestkysten, at Kolding Kommune kan danne skole for resten af landet og måske endda også verden, når det handler om bæredygtighed.

Anledningen er, at Kolding Kommune har sendt en ny bæredygtighedsstrategi i høring.

Der bliver gjort meget ud af at få Kolding til at fremstå som en foregangskommune, men virkeligheden er, at Kolding i dag halter laaaaaangt efter mange af de andre danske kommuner.

For eksempel er andelen af vedvarende energi i Kolding på ca. 8%. Heraf er halvdelen importeret biomasse, der på ingen måde er bæredygtig. Til sammenligning er Samsø allerede dækket 100% af vedvarende energi. København arbejder på at blive CO2-neutral i 2025 og Sønderborg i 2029.

I det lys er det ganske enkelt uambitiøst, at Kolding blot vil halse efter og forsøge at leve op til den 70% reduktion af CO2 i 2030, som man er blevet enige om på Christiansborg.

Bedre er det ikke, når vi snakker biodiversitet. I en analyse fra Aarhus Universitet over kommunernes naturkapital roder Kolding rundt langt nede på listen som nummer 70. Igen er det voldsomt skuffende, at Venstres ambitioner ikke rækker til mere end løse hensigter om at stoppe tilbagegangen i biodiversiteten og give mere plads til naturen.

Der er mange flotte ord og gode hensigter i det oplæg, der er sendt i høring. Men jeg savner de konkrete, ambitiøse målbare mål, der kan løfte Kolding frem i forreste række.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Efter coronaopblusning i andre kommuner: Kolding har skruet op for beredskabet igen

Regionalt For abonnenter

Diskoteksejer frygter tomme dansegulve året ud: - Vi skal kunne give fuld gas, ellers giver vi ingen gas

Annonce