Annonce
Trekantområdet

Bæredygtighed er i højsædet hos hotel - kunderne efterspørger fokus på klima

Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia arbejder løbende med at gøre stedet mere bæredygtighed. Blandt andet har hotellet arbejdet målrettet for at bruge flere økologiske råvarer og sænke andelen af madspild. Foto: Peter Leth-Larsen
Bæredygtighed, økologi og klimarigtige faciliteter er et krav for mange virksomheder, når de booker sig ind på hoteller og kursusophold. Det mærker de på Trinity Hotel & Konference Center, hvor de har haft øget fokus på FN’s verdensmål og bæredygtighed.

Fredericia: Under valgkampen pegede flere opgørelser på, at klima- og miljøpolitik var det vigtigste politiske emne for vælgerne. Hos Trinity Hotel & Konference Center i Snoghøj oplever man også en stigende interesse for miljørigtige løsninger.

Indenfor de senere år har hotellet gjort sit for at nedbringe sit klimaaftryk ved blandt andet at servere op mod 60 procent økologisk mad og vin, vegetariske retter samt aktivt arbejde for at reducere madspild.

- Køkkenet er blevet bedre til at stille mindre fade ind og lave lidt mindre mad, end man egentlig skulle, og så laver vi lige det sidste, hvis det bliver nødvendigt. Det sparer vi både energi og penge på, siger F & B Chef Stig Schurmann Hansen, der er ansvarlig for køkkenet på Trinity Hotel & Konference Center.

En anden løsning, hotellet har lavet, er, at gæster og kursister kan tanke vand ved stationære vandstationer - i stedet for som hidtil at bruge plastikflasker. På facilitetssiden er der også løbende købt moderne løsninger, der mindsker hotellets klimaaftryk. Industriopvaskemaskinerne er strømbesparende, de fleste lyspærer er LED, og rundt omkring i lokalerne sørger målere automatisk for at skrue op og ned for lyset alt efter, hvor meget naturligt lys der kommer ind.

- Vi har skiftet alle kølere og frysere i køkkenet. Hvor det før kørte på små, lokale køleanlæg, der brugte miljøskadelige kølemidler, benytter vi nu et samlet CO2-anlæg, fordi det er en naturlig fremkommen gas. Det gør det ikke billigere at købe, men på den lange bane giver det mening, fordi der er en del energi at spare, siger ejendomstekniker René Lind Andersen.

Annonce

Køkkenet er blevet bedre til at stille mindre fade ind og lave lidt mindre mad, end man egentlig skulle, og så laver vi lige det sidste, hvis det bliver nødvendigt. Det sparer vi både energi og penge på

Stig Schurmann Hansen, F & B Chef Trinity Hotel & Konference Center.

Kunder stiller krav

Samlet set har Trinity efter energioptimering sparet 21 procent på deres årlige energiforbrug og reduceret CO2-udledningen med 87 ton om året. Ændringer er også med til, at Trinity har turismens ”Green Key”. Det er et internationalt miljømærke, der tildeles hotel- og turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

I mange tilfælde kræver det en investering at udtænke og installere de grønne løsninger, og det er ikke alle teknologier, der på den lange bane giver en positiv økonomisk effekt. Men der er ingen tvivl om, at det grønne fokus også et krav, hvis andelen af kunder skal fastholdes, mener de hos Trinity.

- Vi gør det, fordi vi synes, det er fornuftigt, men vi gør det også, fordi vores kunder er mere og mere politiske. Hos vores konferenceafdeling, der sælger kurser og konferencer, oplever de, at kunderne spørger ind til de her ting, og hvis vi ikke har styr på det, har de ikke mandat til at benytte os, siger PA & HR-konsulent Metha Palmhus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce