Annonce
Kolding

Bæredygtighedsstrategi har brug for en ledestjerne

Merete Due Paarup
Annonce

Læserbrev: Kolding skal være et fyrtårn i den grønne omstilling. Den nye bæredygtighedsstrategi, der netop nu er i høring, viser gode takter, men mangler det helt store overordnede, ambitiøse mål, som vi alle kan samles omkring og sætte en fælles retning efter.

Hos De Radikale i Kolding er vi klar til at tage skridtet fuldt ud. Lad os gøre Kolding CO2-neutral og fossilfri i 2040. Det er et konkret og ambitiøst mål, alle kan forholde sig til.

Det er en rejse på 20 år, hvor vi undervejs skal gøre Kolding selvforsynende med vedvarende energi, og hvor vi giver os selv mulighed for, år efter år at måle de mange fine indsatser for energieffektivisering, bæredygtig infrastruktur, osv., som er beskrevet i oplægget til bæredygtighedsstrategien. På den måde kan vi også se, om vi rent faktisk er på rette kurs i forhold til at nå det endelige mål.

Og lad os så få erhvervslivet og uddannelserne med ved bordet. Kolding Kommune kan ikke løfte den grønne omstilling alene. Det er de lokale virksomheder, der har viden og muskler til at skabe grøn vækst og omstilling. Det er vores uddannelser, der giver os de fornødne grønne kompetencer og nytænkning. Og naturligvis skal vi gøre det sammen med borgere og lokalområderne.

Vi kan gøre Kolding til en boblende, grøn kommune, der er med til at forme fremtidens bæredygtige liv. Men det kræver, at vi får alle med og at vi tør sætte rigtige, ambitiøse mål. Og ikke mindst sætte handling bag ord, så det ikke bare er grønne skåltaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce