Annonce
Trekantområdet

Bærer praktikanten skylden for Sofies død? Ung kvinde skal for retten torsdag

Sofie Frydensbjerg Nielsen blev 20 år. Hun døde 19. juni 2019 på det kommunale bosted Bifrost i Vejle. Foto: Mette Mørk
Retssagen starter torsdag formiddag og er sat til at vare to dage. Efter planen falder dommen i løbet af fredag.

Vejle: Var en praktikant på et kommunalt bosted i Vejle skyld i, at den 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen døde i sommeren 2019? Det skal Retten ved Kolding tage stilling til torsdag og fredag.

En kvindelig pædagogstuderende i starten af 20'erne var dengang i lønnet praktik på bostedet Bifrost. Hun står nu tiltalt for uagtsomt manddrab og risikerer at få en bødestraf i domsmandssagen.

Ifølge anklageskriftet var hun ene ansvarlig for, at den unge kvinde med handicap mistede livet efter et for varmt karbad.

Annonce

Praktikanten satte den løse termostat på blandingsbatteriet, selvom hun - ifølge anklagen - vidste, at denne ikke virkede.

Hun fyldte vand i badekarret og hjalp Sofie Frydensbjerg Nielsen i bad, "hvor hun lod hende sidde i 30-45 minutter, uden forinden at sikre sig, at vandtemperaturen var passende og uden efterfølgende at føre tilstrækkeligt eftersyn," som det fremgår af anklageskriftet fra Sydøstjyllands Politi.

Fundet livløs

Kvinden på bostedet havde på grund af sit handicap ikke mulighed for at kalde på hjælp eller rejse sig fra karret. Forældrene har til Vejle Amts Folkeblad fortalt, at de netop af den grund aldrig kunne finde på at lade deres datter sidde alene i bad. Hun blev fundet livløs med andengradsforbrændinger og afgik ved døden.

Retssagen starter torsdag formiddag og er sat til at vare to dage. Efter planen falder dommen i løbet af fredag.

Vejle Amts Folkeblad har siden sommeren 2020 afdækket forholdene omkring dødsfaldet. I kølvandet er flere nuværende og tidligere medarbejdere stået frem og fortalt om, at Bifrost ifølge dem har problemer med arbejdskulturen. Bostedet har højt sygefravær, mange opsigelser og som konsekvenser mange ufaglærte vikarer, viser aktindsigter.

De forhold har politikerne i Vejle Byråds børne- og familieudvalg nu valgt at sætte eksterne konsulenter til at undersøge. Det sker også på baggrund af en nylig offentliggjort medarbejdertrivselsrapport, som ligeledes viser udfordringer på bostedet.

Sofie døde på sit bosted

  • Sofie Frydensbjerg Nielsen blev 20 år. Hun døde 19. juni 2019 på det kommunale bosted Bifrost i Vejle.
  • Hun blev fundet livløs i et badekar med andengradsforbrændinger. 
  • Om aftenen blev hun sat i bad af en medarbejder. Ifølge politiet mærkede vedkommende ikke inden på vandet, der var alt for varmt - og efterlod den unge kvinde uden tilstrækkeligt med opsyn i op til 45 minutter.
  • Sofie Frydensbjerg Nielsen var handicappet og kunne hverken rejse sig fra karret eller kalde på hjælp.
  • Hidtil har det heddet, at Sofie Frydensbjerg Nielsen blev ladt alene i op til et kvarter. Det fremgik af obduktionsrapporten og findestedsundersøgelsen. Siden har sagen været til vurdering i Retslægerådet.
  • Medarbejderen var i lønnet praktik som pædagogstuderende og havde ifølge flere medarbejdere kun været ansat i to uger.
  • Praktikanten er tiltalt for uagtsomt manddrab og skal for retten ved Retten i Kolding. 
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce