Annonce
Haderslev

Bøde får Lagkagehuset til at stramme op

Arkivfoto

Lagkagehuset i Haderslev får bøde af fødevarekontrollen på 20.000 kroner og en sur smiley.

Haderslev: Først i december blev Lagkagehuset idømt en bøde for at opbevare fødevarer uden tildækning. Samtidig har det lokale bageri fået en påtale for mangelfuld rengøring. Det har nu fået virksomheden til at gennemgå sine procedurer på området.

Det oplyser Lagkagehuset selv i en pressemeddelses mandag.

- Som fødevarevirksomhed er det utilstedeligt, hvis vi ikke har styr på den slags. Vi arbejder med håndlavede produkter, og vi lever af forbrugernes tillid. Man skal kunne stole på os, siger Lagkagehusets direktør John A. Tønnes.

Fødevaremyndighedernes kontrolbesøg blev foretaget i det sene efterår. Kontrolbesøget i bageriet i Haderslev viste, at produkterne i kølerum ikke var overdækkede, og at rengøringen flere steder i bageriet var mangelfuld. Myndighedernes besøg to to og en halv time.

- Myndighederne pålagde os i første omgang at rette op på situationen, og det fik vi simpelthen ikke gjort hurtigt nok. Og det er ikke i orden. Derfor er bøden også på sin plads, siger John A. Tønnes.

Bøden på 20.000 kroner giver anledning til en nøje gennemgang af Lagkagehusets procedurer, når det handler om at have styr på hygiejnen, fastslår John A. Tønnes. /exp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce