Annonce
Esbjerg

Bøde og sur smiley: Skimlet kødsauce sat på køl hos pizzeria

Amore Pizza og Grill i Storegade har for anden gang inden for to måneder fået en sur smiley, og denne gang lander bøden på 10.000 kroner. Modelfoto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier
Amore Pizza og Grill i Storegade har for anden gang inden for to måneder fået en sur smiley, og denne gang lander bøden på 10.000 kroner.
Annonce

Esbjerg: For anden gang inden for to måneder har Amore Pizza og Grill i Storegade i Esbjerg fået en sur smiley og en bøde fra Fødevarestyrelsen.

Ved styrelsens tilsyn i september viste det sig, at pizzeriaet opbevarede revet ost, kebab og kødsauce ved for høj temperatur.

Netop kødsaucen tiltrak sig igen fødevarekontrollens opmærksomhed, da pizzeriaet havde tilsynsbesøg den 18. oktober. Der blev således ifølge kontrolrapporten fundet en større gryde med kødsauce i kølerummet, som "havde formodet skimmel enkelte steder, ligesom der rundt i kanten også var tegn på formodet skimmelvækst", skriver fødevaremyndighedernes kontrollant, der også refererer virksomheden for at oplyse, at kødsaucen var blevet tilberedt to dage forinden.

Men det skulle blive værre for Amore Pizza og Grill, for ifølge kontrolrapporten tog en medarbejder - efter at være blevet oplyst om den formodede skimmelvækst - gryden med op i køkkenet, skrabede de steder, hvor der var formodet skimmel, væk og gik i gang med at udportionere grydens indhold i mindre beholdere, som derefter blev sat på køl igen.

Annonce

Sprog-vanskeligheder

Konfronteret hermed, havde virksomheden havde følgende bemærkninger: "Virksomheden kasserede produktet”, hedder det i rapporten.

Indehaver Harun Anik oplyser, at han ikke selv var på arbejde den dag, men at medarbejderens "udportionering af kødsaucen" i mindre beholdere beror på en sproglig misforståelse.

- Vores ansatte smider det hele ud, mens kontrollanten er der, men forinden misforstår han simpelthen, hvad det er, kontrollanten vil have ham til. Men under alle omstændigheder har vi ikke selv lavet kødsauce siden den dag - nu får vi det fra en leverandør. Alle pizzeriaer har problemer med kødsauce, siger Harun Anik.

Annonce

Lyspunkter

Derudover noterede repræsentanten for fødevarekontrollen sig også, at der i kølerummet blev opbevaret uemballerede tomater.

Der var dog også lidt lyspunkter under kontrolbesøget, for ved det forrige kontrolbesøg fik pizzeriaet en indskærpelse for manglende vedligehold, idet nogle hylder i tilberedningsområdet fremstod slidte med afskallende laminat og maling. Denne gang blev kontrollanten mødt af nye hylder lavet af rustfrit stål, for forholdet var således blevet bragt i orden.

Derudover var der heller ikke noget at komme efter i forhold til virksomhedens dokumentation af egenkontrol og resultater for opvarmning, nedkøling, opbevaring, varemodtagelse for perioden september til 18. oktober.

Amore Pizza og Grill har nu fået fremsendt et bødeforlæg på 10.000 kroner. Da fødevarekontrollen var på besøg i september, endte det med en bøde på 5.000 kroner, og eftersom pizzeriaet har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg kommer virksomheden nu også til at punge ud for to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce