Annonce
112

Bøde til danske og udenlandske vognmænd ved kontrol her: Brede specialtransporter uden ledsagerbiler

Kontrollen fandt sted ved Varde - på strækningen mellem Esbjerg og Ringkøbing. Foto: Google Street View
Annonce

Varde: Der har været tjek af tunge køretøjer ved Varde. Det er Tungvogncenter Syd under Sydøstjyllands Politi, der har foretaget kontrollen.

Tungvognscenter Syd oplyser i en pressemeddelelse:

En udenlandsk registreret særtransport kørte uden tilladelse til kørsel med omfangsrigt gods, selv om bredden på transporten var over 3,30 meter. Desuden kørte transporten uden ledsagerbil. Det resulterede i en bøde til chaufføren på 5000 kroner og en bøde på 16.000 kroner til den udenlandske virksomhed. Bøden blev betalt med det samme, men chaufføren måtte vente med at køre videre, indtil den korrekte tilladelse var på plads.

Tre danske vogntog, der kørte med tung transport, havde heller ikke tingene i orden, da de blev kontrolleret. To af de tre chauffører kendte ikke indholdet og vilkårene i politiets tilladelse, de havde ikke medbragt de nødvendige papirer, blandt andet blokvognsattesten, og transporterne var ikke afmærket bagtil med den maksimalt tilladte hastighed.

Det tredje vogntog kørte uden ledsagerbil og var derudover længere end tilladt. Det betød samlet en bøde på 9000 kroner til chaufførerne og 20.000 kroner til selskaberne.

Annonce

Styr på køre- og hviletid

Til gengæld var der styr på køre- og hviletiden.

- De seks køretøjer blev også alle nøje kontrolleret for overholdelse af køre-hviletidsbestemmelserne og det var glædeligt at konstatere, at der var fuldstændig styr på den del, siger vicepolitiinspektør Jesper Engelund.

Kontrollen fandt sted den 9. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce