Annonce
Aabenraa

Bøder for 9000 kroner: Tuk-tuk-manden er fundet

Den 25-årige mand, der stak af fra politiet sin tuk-tuk - en kabinescooter - lavede otte færdselsforseelser og fik bøder for samlet 9000 kroner. Modelfoto: Colourbox
En ung mand holdt to politipatruljer beskæftiget og spredte skræk og rædsel i en gågade, da han i en kabinescooter lavede ikke færre end otte færdselsforseelser, som politiet præsenterede ham for, da de fandt ham torsdag.
Annonce

Aabenraa: Av for den. En dyr køretur.

Færdselsafdelingen under Syd- og Sønderjyllands Politi satte onsdag eftermiddag efter en tuk-tuk - en kabinescooter - gennem Aabenraas midtby og gågade, men det lykkedes manden at stikke af fra ordensmagten, som senere fandt tuk-tuk'en efterladt.

- Vi har i færdselsafdelingen efterforsket os frem til ejeren af køretøjet, som vi forholdt episoden. Der var to køretøjer med i eftersættelsen, så kolleger kunne udpege manden, som blev sigtet for otte færdselsforseelser, fortæller politikommissær Mads Bruhn Lund, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Episoden vakte stor opmærksomhed, ikke mindst i gågaden, hvor tuk-tuk'en fræsede af sted efterfulgt af en patruljebil med fuld udrykning. Et grotesk syn, der også blev foreviget i videoklip på Facebook.

Det blev han sigtet for

  • To gange kørte tuk-tuk-manden over for rødt lys.
  • Efterfølgende kørte han for hurtigt og efterkom ikke politiets anvisninger.
  • Ad to omgange kørte han på cykelstien modsat kørselsretningen.
  • I forbindelse med eftersættelsen kørte han ad to omgange i gågaden. Slutteligt kørte han henover et fodgængerfelt.
Annonce

Nogen kunne være kommet til skade

Under tuk-tuk-jagten nåede ungersvenden - det er en 25-årig mand fra lokalområdet - at køre over for rødt lys, køre modsat kørselsretningen og forcere et fodgængerfelt.

Det virker, som om manden har gjort alt det ulovlige, han kunne gøre?

- Det har han også. Han har været ivrig efter at undslippe lovens lange arm, siger Mads Bruhn Lund.

Det lykkedes imidlertid ikke, og nu må tuk-tuk-manden til lommerne. De otte færdselsforseelser beløber sig samlet til 9000 kroner.

- Vi tager det meget alvorligt, når man laver så mange overtrædelser af færdselsloven og kører op og ned ad en gågade. Der kunne potentielt være kommet nogen til skade, siger Mads Bruhn Lund.

Tuk-tuk-manden kunne mandag eftermiddag afhente sin tuk-tuk hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce