Annonce
Kolding

Bøderegn over gratis p-pladser: Her fik flest en parkeringsbøde i 2019

Den kommunale del af parkeringspladsen ved SDU rummer 148 pladser. I løbet af 2019 blev der skrevet 515 parkeringsbøder på pladsen, som dermed ligger øverst på listen over, hvor der er givet flest parkeringsbøder i 2019. Året før blev der givet 212 parkeringsbøder på pladsen. Foto: Steffen Nielsen
I løbet af 2019 har Kolding Kommune udskrevet mere end 3.500 parkeringsbøder. På to store gratis parkeringspladser uden tidsbegrænsning er antallet af parkeringsbøder eksploderet fra 2018 til 2019.

Kolding: Der er sket en markant stigning i antallet af parkeringsbøder på parkeringspladsen Holmsminde Øst og den kommunale del af parkeringspladsen ved SDU. Det viser en liste over, hvor Kolding Kommunes parkeringsvagter har skrevet bøder ud i 2019 og 2018.

I 2018 blev der skrevet 212 parkeringsbøder ved SDU. I 2019 var tallet rekordhøjt med 515. Dermed var pladsen ved universitetet den, som sidste år blev ramt af klart flest parkeringsbøder.

På parkeringspladsen Holmsminde Øst ved Kongebrogade blev der i 2018 skrevet 18 parkeringsbøder. Det antal steg sidste år til hele 230, og Holmsminde Øst indtager derfor en kedelig andenplads, når det gælder antallet af parkeringsbøder i 2019.

De mange bøder skyldes i følge Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning, at der er rift om parkeringspladserne i området ved SDU og Holmsminde.

- Det stigende antal afgifter i 2019 skyldes i høj grad den øgede trafik i området. Der er etableret mange uddannelsessteder, hvor der ikke er parkeringspladser nok til de studerende og ansattes biler, skriver Kolding Kommune i en kommentar til oversigten over parkeringsafgifter.

Annonce

Parkeringsafgifter

Parkeringsafgifter udstedt af Kolding Kommune i 2019 (2018 i parentes).

1. SDU: 515 (212)
2. Holmsminde Øst: 230 (18)
3. Borchs Gård: 165 (143)
4. Gråbrødegade: 156 (144)
5. Midtgården: 123 (240)
6. Dalbygade: 115 (85)
7. Klostergade: 95 (105)
8. Låsbygade: 87 (149)
9. Klostergården: 82 (124)
10. Hospitalsgade p-plads: 63 (86)

Samlet antal bøder i 2019: 3503 (3715)

Afspærring sat op

På Holmsminde Øst har forholdene for bilisterne været ekstra forvirrende, fordi der løber en sti over en del af grusparkeringen bagest på pladsen. Her har mange bilister fået en bøde for at stille bilen. Men nu er der kommet afspærring på pladsen.

- De har sat nogle betonpiller op, så man ikke kan køre ind på stien og parkere, så det er rettet nu. Og så skulle der også komme nogle skilte op, forklarer Jakob Ville (V), der er formand for kommunens teknik- og klimaudvalg.

Han synes, at markeringen ved SDU er tilstrækkelig tydelig, så bilisterne her ikke kan være i tvivl om, hvornår de holder ulovligt.

- Der er afmærkede båse, og hvis du så kører ud og parkerer på græsset, så tager man en chance.

I stedet for at parkere ulovligt anbefaler Jakob Ville, at man kører et andet sted hen i midtbyen og stiller bilen og så går derfra til sin destination.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce