Annonce
Navne

Bøgen fylder 100 år

Forhenværende lærer Claus Bøgen fylder 100 år tirsdag den 23. februar. Privatfoto
Annonce

Haderslev: Forhenværende lærer Claus Bøgen, Haderslev, fylder tirsdag den 23. februar 100 år.

Claus Bøgen stammer fra Tønder-egnen, hvor han voksede op som den ældste af seks søskende. De små kår gav ikke mulighed for en lang skolegang. Men Claus Bøgens lærer i landsbyskolen i Vennemose kunne se drengens anlæg for det boglige, så med økonomisk hjælp fra læreren kom Claus Bøgen på Tønder Statsskole og blev student i 1940, hvorefter han tog læreruddannelsen på Tønder Seminarium.

I 1945 blev han gift med en ung lærerinde ved navn Luise. Parret kom til Haderslev i 1950 og delte arbejdsplads de næste godt 35 år - først på Louiseskolen, indtil den blev nedlagt i 1972, derefter den nye Hjortebroskole indtil pensioneringen midt i firserne. Luise Bøgen døde i 2008.

Den dag i dag mødes Claus Bøgen jævnligt af et venligt ”dav, Bøgen,” på gaden fra en af de utallige elever, han gennem årene har undervist i engelsk, matematik, dansk eller fransk.

Claus Bøgen har aldrig glemt, hvilken gave det var for ham, som et barn af små kår, at få mulighed for at læse og dygtiggøre sig.  Det engelske holder han ved lige - blandt andet via et digitalt abonnement på New York Times.

Claus Bøgen bor i eget hus og får kun hjælp til rengøring hver anden uge. Bentøjet er ikke til de lange gåture mere. Til gengæld er han stadig en sikker bilist, der jævnligt besøger børnene på Vejle-kanten. Det er med andre ord en særdeles åndsfrisk mand, der runder 100 år – til stor glæde for børn, svigerbørn, børnebørn med ægtefæller og oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Erhverv For abonnenter

Forskere: Esbjerg er perfekt til rekordstort grønt projekt

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce