Annonce
Sønderborg

Bølgerne går højt i vandværket

Vand er genstand for uenigheder i sommerhusområdet Skovmose - først store problemer med regnvand og oversvømmelser, nu er der uenighed i vandforsyningsselskabet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Mandag 14. september er der generalforsamling i Sydals Øst Vandforsyning. Et flertal i bestyrelsen ønsker at ansætte bestyrelsesformanden i mange år som direktør, efter han ikke længere kan være medlem af bestyrelsen. Det ønsker et bestyrelsesmedlem ikke. Medlemmerne skal stemme om det på generalforsamlingen.
Annonce

Sydals: Skal bestyrelsesformand Ejvind Thorstensen ansættes som direktør i Sydals Øst Vandforsyning (SØV)?

Ja, mener han selv og et flertal på 11 af 12 medlemmer i bestyrelsen i SØV. Nej mener bestyrelsesmedlem Ole Wolfsen.

Der er lavet en ansættelseskontrakt, hvor der står, at Thorstensensen skal have 5500 kroner om måneden i løn - svarende det til det, han hidtil har fået som formand. Men han kan ikke længere  være formand - eller medlem af SØV - fordi han har solgt sine sommerhuse på Sydals. Aftalen kan tidligst opsiges i marts 2022.

- Vi kan jo ikke på den måde udvide bestyrelsen. Jeg repræsenterer jo 500-600 sommerhusejere, og mit bagland er imod det det, siger Ole Wolfsen. SØV forsyner 2500 forbrugere med drikkevand.

- Det er jo formanden og bestyrelsen, der har taget initiativ til det her. Efter hvad jeg kan forstå, er de andre 11 enige om, at det er en god løsning. For der er jo ingen andre, der vil være formand. Jeg kan godt lide Thorstensen, og han er dygtig. Det er noget kluddermudder det hele, siger Ole Wolfsen.

Mandag 14. september klokken 19.30 er der generalforsamling i SØV. Men umiddelbart før generalforsamlingen mødes bestyrelsen for at beslutte, om den skal ansætte den nuværende formand som direktør.

- Ja, det er planen. Det er ikke en sag, der skal behandles på generalforsamlingen, siger Ole Wolfsen.

Annonce

Han er den bedste

Næstformand i SØV's bestyrelse er Knud Hansen. Han mener, det er den helt rigtige løsning at ansætte den nuværende formand som direktør.

- Fordi han er den bedste til jobbet, og han kan jo ikke være formand, når han ikke længere er andelshaver. Han har stor indsigt i det arbejde, og det er for at bevare ekspertisen. Ingen andre i bestyrelsen vil jo være formand og har heller ikke hans indsigt, siger han.


Det er jo formanden og bestyrelsen, der har taget initiativ til det her. Efter hvad jeg kan forstå, er de andre 11 enige om, at det er en god løsning. For der er jo ingen andre, der vil være formand. Jeg kan godt lide Thorstensen, og han er dygtig. Det er noget kluddermudder det hele.

Ole Wolfsen, bestyrelsesmedlem i SØV


- Men hvorfor skal den nuværende bestyrelse ansætte en direktør få timer før generalforsamlingen. Hvorfor ikke lade den nye bestyrelse tage stilling til det?

- Det kan også godt være, at det bliver udfaldet, siger Knud Hansen.

Den nuværende formand - og måske kommende direktør - Ejvind Thorstensen har lysten til at fortsætte med  ny titel.

- Det har jeg fordi, jeg synes, det er spændende at have med at gøre. Jeg er uddannet maskinmester, og det er en fordel når man har med vandforsyning at gøre, siger han,

- Ville du være med komfortabelt ved, at det var den nye bestyrelse, der ansatte dig og ikke den gamle få timer før generalforsamlingen?

- Det tror jeg ikke gøre den store forskel, for så mange vil der slet ikke blive skiftet ud i bestyrelsen. Der vil stadig være et stort flertal for det i en ny bestyrelse, siger Ejvind Thorstensen.

Annonce

Skylvad overvejer

Niels Skylvad har sagt ja til at repræsentere sommerhusejerne i fremtiden i den nye bestyrelse. Han vil ikke afvise, at han også vil være formand.

- Det kommer an på under hvilke kriterier. Der er ikke direkte formandsvalg, og så må vi se, hvordan bestyrelsen konstituerer sig, siger han.

Niels Skylvad siger, at han intet kender til bestyrelsens planer om at ansætte en lønnet direktør faktisk få timer før, der er en ny bestyrelse.

- Jeg kan ikke forholde mig til det, jeg kender ikke til det. Men jeg kan sige, at hvis jeg bliver formand, har jeg fra dag et sagt, at jeg ikke vil have et honorar, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce