Annonce
Kultur

Bølgerne gik højt i Svømmestadion Danmark

Direktør i SEPE, Niels Bækgård, erkender, at der var for meget tryk på de enkelte bassiner i Svømmestadion Danmark i Esbjerg i weekenden. Han opfordrer badegæster til at planlægge besøg i ydertidspunkterne af åbningstiden. Arkivfoto: Jacob Schultz
Børn og børnefamilier havde svært ved at finde ledige kvadratmeter i bassinerne i Svømmestadion Danmark i pinsen. Dårligt vejr og flere uheldige og sammenfaldende omstændigheder, lyder forklaringen fra Niels Bækgård, direktør i SEPE. Han opfordrer til at komme i ydertidspunkterne.

Esbjerg: De har i månedsvis længtes efter gæster i Svømmestadion Danmark, men i pinsen var det lige ved at være for meget af det gode.

Lørdag var der kø ved indgangen, hvor man skulle vise coronapas, og på et tidspunkt blev der simpelthen lukket for flere badegæster.

Årsagen var ikke, at der var for mange mennesker indenfor, men at de alle ville være de samme steder, forklarer Niels Bækgård, der er direktør i SEPE, som driver Svømmestadion Danmark.

Annonce

- Der var rigtig mange børnefamilier, og de søger naturligt mod børnebassinet i badelandet og de varme bassiner. Der var babysvømning i terapibassinet, og så havde vi et uheld, der gjorde, at vi måtte lukke afdelingen for de allermindste i badelandet, mens vandet blev renset. Det var lidt Murphys lov - alt, hvad der kunne gå galt, gik bare galt, forklarer Niels Bækgård.

Dårlig stemning

Det gjorde det vanskeligt at finde ledige områder, der passede til de mindste, specielt når der er regler for, hvor mange personer, der må være i de enkelte bassiner, og det skabte en til tider lidt dårlig stemning mellem gæsterne, fordi nogle gik meget op i reglerne, mens andre ikke gjorde.

- Det er vi opmærksomme på, og vi haft en intern snak om, hvordan vi bedst løser den slags, men det er også en ny situation for vores ansatte. Der er skilte med det maksimale antal gæster ved alle bassiner. Man kan godt venligt henstille til andre gæster om at overholde det, men hvis det ikke umiddelbart løser sig, så tag kontakt til de ansatte, så skal de nok håndtere det, siger Niels Bækgård.

Annonce

Lære af situationen

Med et koldt forår og udsigt til mere vejr fra den kedelige skuffe, forudser Niels Bækgård mange gæster i den kommende tid. Og han og de ansatte i Svømmestadion skal lære af weekendens spidsbelastning.


Det er selvfølgelig positivt, at badegæster er vendt tilbage, men vi er også drønærgerlige over, at det kan være svært at give specielt børnene en god oplevelse.

Niels Bækgård.


- Vi skal i bedre dialog med hinanden, så vi kan reagere hurtigt, når vores folk ved bassinkanterne vurderer, at der er ved at være for meget pres på de enkelte bassiner, og det kan godt være, at der allerede er det, selv om der kun er 250-300 gæster inde ad gangen. Det er selvfølgelig positivt, at badegæster er vendt tilbage, men vi er også drønærgerlige over, at det kan være svært at give specielt børnene en god oplevelse, siger Niels Bækgård.

Han opfordrer folk til at benytte ydertidspunkterne og ellers holde sig opdateret på de sociale medier eller ringe til Svømmestadion Danmark for at orientere sig om den aktuelle situation.

Badegæster

Niels Bækgård oplyser, at der lørdag var 956 gæster i Svømmestadion Danmark.

Søndag var tallet 733 og mandag var der 747 personer i vandet i løbet af dagen.

Der må maksimalt være 500 gæster inde ad gangen.

Ifølge Niels Bækgård svarer tallene i pinsen til et index 65-70 af det normale antal besøgende i en pinseweekend.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce