Annonce
Ribe Esbjerg HH

Bøllebank til TMS Ringsted: Ribe-Esbjerg udførte jobbet med bravour

Søren Rasmussen slap ikke meget ind i Ribe-Esbjerg-målet. Han stod med en redningsprocent på 50 i Ringsted. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Der var aldrig tvivl om udfaldet i Ringsted, hvor Ribe-Esbjerg var et par klasser over hjemmeholdet og vandt en knusende sikker sejr på 30-23.
Annonce

HÅNDBOLD: Ribe-Esbjerg havde ikke de fjerneste problemer med at vinde lørdagens udekamp mod TMS Ringsted.

Og det kan holdet klappe sig selv på skulderen over.

For det var fra første kast en professionel indsats af det vestjyske mandskab, hvis man spørger cheftræner Kristian Kristensen. Og det gør vi.

- Det var en dejlig fokuseret indsats. Vi var godt forberedt, og vi har lært meget af sidste gang, vi var herovre, sagde Kristian Kristensen med henvisning til den knebne pokalsejr tidligere på året.

kampen i tal

TMS Ringsted - Ribe-Esbjerg 23-30 (10-16)

Stillinger undervejs: 0-1, 1-5, 5-7, 6-13, 10-15, 15-22, 18-28, 21-30

Topscorer, TMS: Morten Jensen 7 (3)

Målscorere, REHH: Mathias Jørgensen 9 (6), Nicolai Nygaard 8, Runar Karason 4, Lasse Uth 3, Miha Zvizej 3, Daniel Ingason 2, Gunnar Steinn Jonsson 1

Udvisninger: TMS 4, REHH 5

Både Brian Jørgensen i TMS Ringsteds mål og Søren Rasmussen mellem stængerne hos Ribe-Esbjerg fik en god begyndelse på kampen med et par redninger hver.

For Ribe-Esbjerg var det Nicolai Nygaard og Gunnar Stein Jonsson, der forsøgte sig forgæves, inden Miha Zvizej kunne score kampens første mål fra stregen.

Ringsted kan være et vanskeligt sted at spille med et stort pres på både modstandere og dommerpar. Lørdag havde gæsterne tilsyneladende fundet sig godt til rette fra start, og allerede efter ni minutter var det hjemmeholdets træner, Christian Dalmose, der tog timeout.

Ribe-Esbjerg førte 5-1 på to straffescoringer fra Mathias Jørgensen samt træffere fra Runar Karason og Lasse Uth foruden Zvizejs åbningsmål. Rene Villadsen havde været inde for at redde et straffekast fra Morten Jensen.

Timeouten fik ikke hjemmeholdet ind i kampen. Tværtimod trak gæsterne yderligere fra og opbyggede en føring på 13-6.

Annonce

Spændingen udeblev

Ribe-Esbjerg scorede på det meste, Søren Rasmussen reddede hvert andet forsøg og Ringsted-spillerne rodede sig ud i nogle tekniske fejl.

Gunnar Steinn Jonsson nåede at komme på måltavlen i første halvlegs sidste sekund og sende sit hold til pause med en føring på 16-10. Inden da havde Rene Villadsen nået at redde sit andet straffekast denne eftermiddag.

Kampen var reelt afgjort. Nicolai Nygaard fortsatte med høj scoringsprocent efter pausen, og Mathias Jørgensen var stadig sikker på sine straffekast.

Annonce

Liv i lysene

Herefter var det Ribe-Esbjerg-dominans i sikker stil, og Kristian Kristensen kunne sende nogle af sine unge spillere i kamp for at høste brugbar erfaring.

- Uden at det skal lyde smart, var det en must win-kamp, og det var et skridt på vejen, sagde Ribe-Esbjerg-træneren, der nu kan se et 9-tal ud for sit hold i tabellen.

- Med de udsving, vi har været igennem, handler det om at kunne holde sig inde i et fokus, sagde Kristensen.

- Vi har lavet en julekalender, hvor vi skal have seks-otte point inden jul, og med de to, vi fik i dag, holder vi liv i lysene, sagde træneren.

Ribe-Esbjerg kunne gå på weekend med en god fornemmelse.

På torsdag kommer KIF Kolding på besøg til endnu en kamp, hvor Ribe-Esbjerg har brug for begge point.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce