Annonce
forside

Bør Tønder fusionere?

Læserbrev: I Tønder Kommune ved politikerne åbenbart ikke, hvilket ben de skal stå på.

Når det drejer sig om vindmøller på land, er de ganske vist skudt til hjørne, men ikke taget af bordet.

Det samme gælder for Heliporten på Rømø - den er skudt til hjørne, men ikke taget af bordet.

I Hjemsted Oldtidspark vil man først nytænke hele konceptet, og parken får nyt navn "Danernes verden". Og man vil så de næste fire år yde et tilskud på 2,6 millioner årligt.

Parken skal være et nyt fyrtårn!

Nu, et år efter, vil man så lukke parken - og i samme åndedrag siger man, at tilskuddet så skal gå til Zeppelinmuseet og/eller Wegner-udstillingen - nu skal de være de nye fyrtårne!

I sin higen efter fyrtårne overser man fuldstændig bredden i kommunen.

Målet med kommunalreformen i 2007 var en slagkraftig og effektiv administration/politisk ledelse.

De kommunale nøgletal viser imidlertid, at ledelsen hverken er slagkraftig eller effektiv - tværtimod.

Man har ikke evnet at udvikle kommunen i en positiv retning, hvilket har medført, at borgerne intet ejerskab føler for kommunen.

Det må derfor være naturligt at overveje om ikke Tønder kommune bør fusionere med en af sine nabokommuner og samtidig oprette nogle folkevalgte lokalråd til at varetage borgernes interesser i lokalområderne.

Det vil give en slagkraftig kommune med mange borgere i ryggen til at varetage den overordnede politik, og lokalrådene skal tage sig af de nære ting, bakke lokale ildsjæle op og dermed øge borgernes ejerskab for deres kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce