Annonce
Leder

Børkop og Brejning lades i stikken af DSB

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad.

Børkop er et af de områder, der kan fremvise den mest markante vækst i antal boliger herhjemme. Det er i den grad et tilflytter-område. For hvert kvartal er antallet af nye vokset stejlt.

Derfor virker det helt absurd, at DSB nu vil reducere voldsomt i antallet af tog, der holder i Brejning og Børkop på strækningen fra Vejle til Fredericia.

Der er rigtig mange fra gamle Børkop Kommune, der pendler enten til Vejle eller Fredericia, og dem tvinger man nu til at bruge andre transportformer, og mest sandsynligt vil de sætte sig ind i bilen.

Annonce

Hensigten er, at man gerne vil kunne reducere transporttiden i tog mellem Vejle og Kolding med ti minutter, og dermed gøre toget til et reelt alternativ, hvis du skal fra Vejle til Kolding, eller omvendt.

Den tanke er da heller ikke helt skæv. Toget er et rigtig godt alternativ, blandt andet fordi du kan læse eller arbejde under transporten. Men det må kunne løses på andre måder end ved at forringe servicen for et voksende boligområde.


Men det gælder altså også for dem, der bor i de nye vækstområder, som f..eks. Børkop. De lades til en vis grad i stikken af DSB i den nye plan.


Det må for eksempel være muligt at indsætte ekstra tog, hvis behovet for en hurtigere forbindelse til Kolding er til stede.

Teknisk udvalg i Vejle skal diskutere DSBs udmelding på tirsdag. Og de sidder med en svær nød at knække. For det er da besnærende at kunne lokke folk til Vejle og love hurtigere forbindelser til de tre store nabobyer. Det vil være i trit med den fleksible tidsånd. Folk vælger bopæl før arbejde, og derfor er der brug for en god kollektiv trafik.

Men det gælder altså også for dem, der bor i de nye vækstområder, som f..eks. Børkop. De lades til en vis grad i stikken af DSB i den nye plan. Så i stedet for at afvikle skulle man udvikle.

Arriva har allerede forringet tog-driften på strækningen fra Vejle mod Herning. Nu sker noget tilsvarende for Brejning og Børkop.

Nogen må trække i nødbremsen inden DSB får held til at gennemføre denne omlægning. Udover politikerne i byrådet, kunne det også være en sag for egnens folketingspolitikere at tage sig af.

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Vaccinationerne er stadig vores vigtigste våben mod corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Trist diskoteksejer om udsigt til lukning: - Vi havde ellers lige lagt åbningstiderne ud på Facebook for resten af måneden

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Debat

Hvem styrer i Tønder Kommune? Har jeg sat mit kryds rigtigt?

Esbjerg

El-busser fra Kina kører ud i Esbjergs gader: Første køretur er gratis

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Vejen

127 søgte om julehjælp: 87 enlige forsørgere får en dejlig mail fra Dansk Folkehjælp

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Kultur

Centerchef følger spændt med på pressemødet i aften: Hvad med vores koncert med 700 gæster?

Annonce