Annonce
Leder

Børkop og Brejning lades i stikken af DSB

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad.

Børkop er et af de områder, der kan fremvise den mest markante vækst i antal boliger herhjemme. Det er i den grad et tilflytter-område. For hvert kvartal er antallet af nye vokset stejlt.

Derfor virker det helt absurd, at DSB nu vil reducere voldsomt i antallet af tog, der holder i Brejning og Børkop på strækningen fra Vejle til Fredericia.

Der er rigtig mange fra gamle Børkop Kommune, der pendler enten til Vejle eller Fredericia, og dem tvinger man nu til at bruge andre transportformer, og mest sandsynligt vil de sætte sig ind i bilen.

Annonce

Hensigten er, at man gerne vil kunne reducere transporttiden i tog mellem Vejle og Kolding med ti minutter, og dermed gøre toget til et reelt alternativ, hvis du skal fra Vejle til Kolding, eller omvendt.

Den tanke er da heller ikke helt skæv. Toget er et rigtig godt alternativ, blandt andet fordi du kan læse eller arbejde under transporten. Men det må kunne løses på andre måder end ved at forringe servicen for et voksende boligområde.


Men det gælder altså også for dem, der bor i de nye vækstområder, som f..eks. Børkop. De lades til en vis grad i stikken af DSB i den nye plan.


Det må for eksempel være muligt at indsætte ekstra tog, hvis behovet for en hurtigere forbindelse til Kolding er til stede.

Teknisk udvalg i Vejle skal diskutere DSBs udmelding på tirsdag. Og de sidder med en svær nød at knække. For det er da besnærende at kunne lokke folk til Vejle og love hurtigere forbindelser til de tre store nabobyer. Det vil være i trit med den fleksible tidsånd. Folk vælger bopæl før arbejde, og derfor er der brug for en god kollektiv trafik.

Men det gælder altså også for dem, der bor i de nye vækstområder, som f..eks. Børkop. De lades til en vis grad i stikken af DSB i den nye plan. Så i stedet for at afvikle skulle man udvikle.

Arriva har allerede forringet tog-driften på strækningen fra Vejle mod Herning. Nu sker noget tilsvarende for Brejning og Børkop.

Nogen må trække i nødbremsen inden DSB får held til at gennemføre denne omlægning. Udover politikerne i byrådet, kunne det også være en sag for egnens folketingspolitikere at tage sig af.

Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Selvfølgelig skal arbejde kunne betale sig

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce