Annonce
Billund

Børn dyster til Regatta Rally i Billund Bæk

Regatta Rally i Billund Bæk. Arkivfoto: Keld Stampe

Billund: For sjette år i træk samarbejder The International School of Billund og Billund Bibliotekernes børneafdeling om Regatta Rally i Billund Bæk ved Billund Centret. Sejladsen finder sted lørdag 31. august klokken 10-14 i forbindelse med Trekantomraadets Festuge. I år kan børn helt ned til tre år være med.

Hvis du vil deltage med en Legobåd, skal du tilmelde dig på Billund Bibliotek i den betjente åbningstid inden 24. august. Du får udleveret et skibsskrog, som du selv bygger til en færdig båd med dine egne Legoklodser.

Der er også mulighed for at deltage med en båd af genbrugsmaterialer. Her skal du først tilmelde dig konkurrencen om lørdagen. Du kan enten bygge genbrugsbåden til selve arrangementet eller komme med en båd, du har bygget derhjemme.

Fælles for begge bådtyper, der er med i Regatta Rally, er, at der ikke må være motor på bådene.

Der er præmier til de børn, der har bygget de hurtigste, sejeste, smukkeste, sjoveste eller mærkeligste både.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce