Annonce
Haderslev

Børn i golfvogne ræser rundt mellem biler på ferieø: - Et spørgsmål om tid, før der sker et uheld

Det er muligt at leje golfvogne som denne flere steder på Aarø. Personerne på dette arkivbillede har ikke noget med den aktuelle sag at gøre. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det er kun tilladt at køre Aarøs golfvogne, hvis man er over 18 og har kørekort. Alligevel er der mange børn, der styrer vognene, men hvis Aarøs borgere forsøger at stoppe familierne, så risikerer de bare at få en finger eller rystende hoveder sendt retur. Flere af øens faste beboere er bekymrede for, at det snart vil gå galt.
Annonce

Aarø: - Folk er så ligeglade. De tror, at det er radiobiler, de kører rundt i.

Connie Lindberg Nielsen er bekymret for trafiksikkerheden på Aarø for tiden. Øen vrimler med turister, og ifølge hende og flere andre af de faste beboere så er det kun et spørgsmål om tid, før der sker et uheld med en af de mange golfvogne, som kører rundt på øen.

For selvom det bliver påpeget tydeligt for de turister, der lejer golfbilerne, at det kun er tilladt at køre vognene, hvis man er over 18 år og har kørekort, så sker det ofte, at det er børn, der sidder bag rattet på de veje, hvor der også kører personbiler og andre køretøjer. Der bliver ganske enkelt skiftet ud i førersædet, lige så snart familierne kommer en smule væk fra udlejningsstederne.


Enten får man en finger af familien, eller også så griner de bare og kører videre. Det er ikke ofte, der bliver byttet rundt, selvom man påpeger det. De ryster nærmest på hovedet, som om vi er idioter.

Connie Lindberg Nielsen, Aarø


Det har fået Connie Lindberg Nielsen til at lufte sine bekymringer i et opslag på Facebook, hvor flere andre af øens borgere erklærer sig enig i hendes betragtninger.

- Jeg har oplevet nogle episoder, hvor det var meget tæt på at gå galt. Der går panik i børnene, når de ser en bil, og så er det virkelig kritisk indimellem. Spørgsmålet er, om der skal ske noget alvorligt, før der bliver gjort noget ved det, siger hun.

Annonce

Får fingeren

Hun har ikke selv noget bud på, hvad der kan gøres for at komme problemet til livs. Hun har selv flere gange forsøgt at stoppe de golfvogne, som bliver kørt af børn.

- Enten får man en finger af familien, eller også så griner de bare og kører videre. Det er ikke ofte, der bliver byttet rundt, selvom man påpeger det. De ryster nærmest på hovedet, som om vi er idioter, siger Connie Lindberg Nielsen.

Også formanden for Aarø Beboerforening, Connie Hansen, er bekymret. Hun har også lagt mærke til, at der er børn, som fører golfvognene, og ifølge hende har det flere gange været tæt på, at der er sket uheld.

- Det er svært at gøre noget, for folk siger bare, at vi skal blande os uden om. Min største frygt er, at der sker et eller andet en dag. Det ville være den værste reklame, øen overhovedet kunne få, siger hun.

Annonce

Ikke kritik af udlejere

Tidligere på sommeren erklærede formanden, at de faste beboere ikke skulle brokke sig over, at det for eksempel kunne tage længere tid at komme hjem med færgen på grund af de mange turister. Hun er stadig glad for de mange gæster, men dette er anden sag, mener hun.

- Hvis en golfvogn kommer kørende, og der så pludselig kommer en bil, så ved de jo ikke, hvad de skal gøre, og så begynder de at slingre. Der er nogle rigtig hårde opbremsninger nogle gange, siger Connie Hansen.

Connie Hansen, formand for Aarø Beboerforening, frygter, at der snart vil ske en ulykke på øen på grund af børnene i golfbilerne. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det synspunkt, er Connie Lindberg Nielsen enig i. Hun er også glad for de mange gæster. Og hun er også glad for det arbejde, de erhvervsdrivende på øen lægger for dagen. Hendes bekymringer er ikke en kritik af udlejerne af golfvognene, understreger hun.

- Jeg tror ikke rigtig, at udlejderne kan gøre mere. Lige nu er der jo mellem 1400 og 1500 mennesker på øen hver dag, og det skaber en masse trafik på steder, hvor det i forvejen er svært at komme rundt. Og så kører børnene zigzag i golfbilerne. Det er dæleme uansvarligt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce