Annonce
Aabenraa

Børn kan også: DHL-stafet for børn har vokseværk

550 børn fra fire institutioner i Aabenraa Kommune gennemførte en DHL-stafet på Aabenraa Stadion. Hér er det børn fra Julemærkehjemmet i målområdet. foto: Jan Sternkopf
550 elever fra fire institutioner i Aabenraa Kommune gennemførte DHL-stafetten for børn. Arrangementet har mulighed for at udvikle sig til noget stort og dermed supplere DHL-stafetten for voksne.

Aabenraa: To en halv kilometer i rask løb kan man godt klare, når man er skoleelev i 4.-6. klasse. Og når det samtidig giver en dag uden for skolen, så skal der ikke så meget til for at overtale 550 børn fra fire institutioner til at løbe en stafet.

DHL-stafetten for børn foregik nemlig på Aabenraa Stadion onsdag formiddag - samme dag, hvor de voksne deltagere løb deres DHL-stafet om aftenen.

- Vi havde debut for børne-stafetten sidste år, hvor der kun var elever fra Kongehøjskolen med - bare for at have en fornemmelse af, hvordan det kan arrangeres. I år har vi så 550 børn med, hvilket har været en fantastisk oplevelse, fortæller tovholder for børne-DHL Mie Christiansen fra Sport Event Syd.

Udvidelsen til fire institutioner er gået over al forventning - og faktisk kan der være mange flere med, mener Mie Christiansen.

Annonce
Eleverne fra 4.-6. klasse var inddelt i hold á fire løbere, der hver skulle tilbagelægge 2,5 kilometer. foto: Laila Brummer

Mulighed for udvikling

- Vi vil gerne have flere skoler med fra Aabenraa og omegn, for vi har faciliteterne hér på stadion. Det hele er jo stillet op i forbindelse med de voksnes DHL om aftenen. Heldigvis er der da også flere skoler, der har meldt deres interesse til næste år. Så der er helt klart muligheder for at arrangementet kan udvikle sig og dermed supplere de voksnes DHL-stafet samme dag.

I år var der elever med fra Stubbæk og Løjt - de var cyklet til Aabenraa Stadion - Kongehøjskolens elever kunne gå, de bor jo lige ved siden af, og børn fra Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund var kørt hertil med bus.

Børnene var inddelt i hold á fire løbere.

- Hver løber gennemfører strækningen på to en halv kilometer med en depeche, der i skiftezonen så afleveres til næste løber, forklarer Mie Christiansen selve konceptet med stafet-løbet.

Hun er glad for at institutionerne har taget mod tilbuddet, selv om arrangement finder sted i skoletiden.

- DHL-stafetten for børn skal jo trods alt passes ind i en hverdag hér lige efter sommerferien. Men både børn og undervisere er glade for arrangementet, lyder det fra Mie Christiansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce