Annonce
Esbjerg

Børn med kriller i maven på ridebanen

Her er de tre elevheste, der har fået nye sadler og sadelunderlag. Fra venstre er det Diesel med Sofie i sadlen, derefter Fie med Sola på ryggen og Leika med Aviaja i sadlen. Foto: Chresten Bergh
De yngste ryttere i Kongeå Rideklub havde en herlig træningsdag med konkurrenceklasser lørdag. Mange bedsteforældre, forældre og søskende fulgte de små ryttere på hesteryg.
Annonce

Jedsted: Blankpudsede støvler, striglede heste og strålende solskin. Så kan en træningsdag med konkurrencer i rideklubben ikke blive bedre.

Det var de omkring 50 børn og unge enige om efter en fantastisk dag, hvor alt klappede. Og de mange bedsteforældre, forældre og søskende klappede med, da de var mødt frem lørdag for at støtte de små ryttere på deres toptunede ponyer og heste.

Det hele foregik i Kongeå Rideklub, som har medlemmer fra de helt små ryttere, der trækkes rundt på oinyerne på ridebanen, og op til de professionelle ryttere, som jævnligt får undervisning i den store ridehal og på dressurbanerne ved beriderne Jørgen Hvenegaard og Jim Rasmussen. To navne, som der er stor respekt om blandt landets professionelle konkurrenceryttere.

Men i går var det mest for sjov. Der var 65 starter - nogle af de dygtige børn red to konkurrenceklasser. Der blev redet dressur, ridebanespringning og sågar en klasse på forhindringsbane.

Og i de mindste klasser var der rosetter til alle samt små ærespræmier, som hestene var glade for: Hestebolsjer.

Trods livlige heste og uerfarne ryttere var der ingen uheld eller løbske heste.

RIDEKLUBBEN

Alle rideklubbens elevheste var med til træningsdagen.

Kongeå Rideklub har ni hverdagshold med 54 børn i løbet af ugen. Der kommer elevryttere fra Jedsted, Darum, Bramming, Ribe og Gredstedbro.

Klubben har gode elevheste i en blanding af små ponyer, fjordheste og andre mindre heste til både børn, unge og voksne. Hestene og et godt sammenhold gør, at elevafdelingen ifølge Karina Josefsen fungerer godt. Om lørdagen er der fire hold - blandt andet et trækkerhold med 20 helt små elever hver anden lørdag, hvorfra de senere bliver sluset op på de andre elevhold. Der er venteliste for at komme på elevholdene.

Kongeå Rideklub har op mod 200 medlemmer.

Annonce

Nye sadler

- Alt gik godt, fortæller Karina Josefsen fra Kongeå Rideklub, hvor hun sidder i sponsorudvalget.

Det udvalg havde også grund til at smile: Nordea-fonden har givet klubben 20.000 kroner til tre nye elevsadler til ponyer og småhestene. Og Helles Rideudstyr leverede 20 lilla saddelunderlag til favorabel pris.

Resten sørgede de unge ryttere for. Fredag var der fire-fem børn om hver hest, da de skulle vaskes, strigles og udstyret pudset og poleres før træningsdagen. Og der er sikkert også blevet øvet dressurfigurer hjemme på stuegulvet eller i haven med en kæphest - eller måske på en tegneblok - før det gik løs med deres måske allerførste ridekonkurrence lørdag.

Ja, for mange var det første gang, de skulle vise, hvad de kan på en hesteryg, med tilskuere på. Heldigvis stod deres undervisere klar med hjælp. For det hele var jo lidt som en eksamen med kriller i maven - og så alligevel mest for sjov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce