Annonce
Aabenraa

Børn og unge i Sønderjylland kan tage på Scenekunst Sommerlejr

Scenekunst og Aabenraa Kommune tilbyder i uge 30 en sommerlejr for alle mellem 8 og 18 år, der hver dag vil bruge fem timer på at danse, synge og spille skuespil i Frøslevlejren.

Aabenraa: Med økonomisk støtte fra Aabenraa Kommune vil Scenekunst - en skole skabt af teaterparret Russel Collins og Christina Anthony - for første gang lave en sommerlejr uden for Sjælland. Således kan børn og unge i Sønderjylland og Sydslesvig i uge 30 deltage i en sommerlejr med fokus på sang, dans og teater.

- Vi håber, at der er nogle børn og unge, der har lyst til at melde sig til og være med. Lejren er for alle, og man behøver ikke have erfaring med hverken sang, dans eller skuespil for at kunne være med. Og jeg tør godt garantere, at man både lærer en hel masse nyt, får nye venner og får boostet sin selvtillid. Det er en chance, man skal gribe, for man kommer helt sikkert ikke til at fortryde det, siger kulturkonsulent i Aabenraa Kommune Lise Lotte Urfe, i en pressemeddelelse.

Annonce

Frøslevlejren

Scenekunst Sommercamp er for alle mellem 8-18 år, og den foregår 21.-27. juli i uge 30. Der vil være fem timers undervisning om dagen, som udføres af topprofessionelle undervisere. Drama, sang og dans er i højsædet, lige som der også er stor fokus på sjove og hyggelige aktiviteter om aftenen og på at skabe venskaber mellem børnene.

Det er ikke tilfældigt, at sommerlejren i år finder sted i Frøslevlejren. Som en del af Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig er der nemlig stor fokus på Frøslevlejren som fyrtårnsprojekt.

- I fyrtårnsprojektet arbejder vi med talentudvikling ved at skabe rammerne for, at børn og unge får mulighed for at opleve og skabe kunst på højt niveau, fortæller Lars Kristensen, der er udvalgsformand for Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Tilmelding og info på Aabenraa Kommunes hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce