Annonce
Regionalt

Børn og unges udeliv blomstrer under Covid-19

Ifølge Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted har Covid-19-krisen været en øjenåbner for mange skoler, dagtilbud og fritidstilbud, der har skabt samarbejder på tværs og rykket aktiviteter og undervisning udenfor.
En ny hverdag med mere udendørs aktivitet er blevet realiteten for mange børn og unge. Friluftsrådet har uddelt 753.000 kroner til 26 projekter i Region Syddanmark, der forbedrer børn og unges udeliv.
Annonce

107 tiltag - heraf 26 i Region Syddanmark - der giver børn og unge bedre muligheder for udeliv og læring i naturen, har fået tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, som Friluftsrådet administrerer.

Friluftsrådet lancerede i starten af maj en akutpulje til børn og unges udeliv under Covid-19, og der har været hård konkurrence om pengene. I alt 285 har søgt om tilskud, og derfor er der afsat en million kroner ekstra til initiativerne. Der er uddelt i alt tre millioner kroner, hvoraf de 753.000 kroner kommer projekter i Region Syddanmark til gode. Der skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Friluftsrådet er glad for at se, at der er opstået mange nye samarbejder, hvor eksempelvis lokale foreninger, museer eller private virksomheder er gået sammen med skoler, dagtilbud eller fritidstilbud om at skabe attraktive tilbud om udeliv for børn og unge.

- Covid-19 har vendt op og ned på vores hverdag på mange måder, men det har også været en tid præget af opfindsomhed og samfundssind i forhold til at få tingene til at hænge sammen. På ganske kort tid har vi set mange virkelig spændende samarbejder spire, og der er blevet udviklet løsninger, som vi før kun har turdet drømme om, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Annonce

Nye samarbejder spirer

Kolding Sportsfiskerforening har fået tilskud på 48.000 kroner til at tilbyde undervisning i naturen med lystfiskeri til folkeskoler, ungdomsklubber og institutioner for børn med særlige behov. Foreningen har fået tilskud til fiskeudstyr og en trailer, og frivillige lystfiskere vil stå for undervisningen.


Covid-19 har vendt op og ned på vores hverdag på mange måder, men det har også været en tid præget af opfindsomhed og samfundssind i forhold til at få tingene til at hænge sammen. På ganske kort tid har vi set mange virkelig spændende samarbejder spire, og der er blevet udviklet løsninger, som vi før kun har turdet drømme om.

Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet


I Aabenraa Kommune har Kelstrup Naturskole fået tilskud på 50.000 kroner til at udbrede udeskole i kommunen. Projektet er et samarbejde med 29 udeskoleambassadører fra ni folkeskoler. Sammen vil de opbygge en natur- og bevægelsespatrulje, som består af kompetente undervisere eller instruktører, der kan indgå som eksterne undervisere. Derudover vil der blive mulighed for at låne udstyr og materialer, som skolerne ikke selv råder over.

Annonce

En øjenåbner

Friluftsrådet håber, at de gode tiltag fremover bliver en fast del af hverdagen for børn og unge.

- Jeg tror, at Covid-19-krisen har været en øjenåbner for mange skoler, dagtilbud og fritidstilbud i forhold til, hvor mange gode effekter der er ved at skabe samarbejder på tværs og rykke aktiviteter og undervisning udenfor. Det er ikke midlertidige nødløsninger, men noget som kan danne eksempel for, hvordan man kan indrette hverdagen for børn og unge i fremtiden, siger Jan Ejlsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce