Annonce
Billund

Børn overtager borgmesterposten i Billund Kommune

20. november overtager børn blandt andet borgmesterstolen i Billund Kommune. Arkivfoto: Keld Stampe

Billund Kommune: Onsdag den 20. november overgiver Billund Kommunes borgmester, Ib Kristensen (V), i et par timer borgmesterstolen til et eller flere børn i kommunen. Det sker i forbindelse med arrangementet ’Kids Take Over’, der i år afholdes i forbindelse med, at FN’s børnekonvention fylder 30 år.

Og det er ikke kun hos kommunen, at børnene overtager. Hos Børnenes Hovedstad (CoC Playful Minds) er det direktør, Charlotte Sahl-Madsens plads der vil blive overtaget, mens børn også får lov til at overtage rollen som journalist hos Billund Ugeavis.

Arrangementet er for børn mellem 10 og 16 år og foregår i tidsrummet fra klokken 15-18.

Har man spørgsmål eller kender et barn, der kunne tænke sig at være direktør, borgmester eller journalist for en dag, skal der sendes en mail/ansøgning til projektleder Cecilie Tang-Brock på: ctb@cocplayfulminds.org. Sidste frist er 11. november, og der plads til mellem 2 og 4 børn på hver ’post’.

Læs mere om arrangementet på Børnenes Hovedstads Facebookside ’CoC Playful Minds’.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce