Annonce
Haderslev

Børn samlede mere end 20.000 kr ind til Stafet for Livet

Her ses nogle af de mange deltagere i Stafet for Livet i børnehøjde, der i år samlede XX kroner ind til Stafet for Livet. Privatfoto
Børn kan også støtte en god sag - også selvom de måske lige har lært at gå. Otte private pasningsordninger samlede 21.180 kroner ind, da der var Stafet for Livet i børnehøjde.

STARUP: 100 små ben har i denne uge været godt i gang med at samle penge ind til Stafet for Livet.

For tredje år i træk er det Lone Vesterholm, der har den private pasningsordning Troldebørn, som har inviteret sine kolleger og deres børn med til det hun kalder for Stafet for Livet i børnehøjde.

50 børn og ti voksne var onsdag med til at samle penge ind.

- Vi havde en rigtig hyggelig dag, siger Lone Vesterholm.

Udover Troldebørn deltog Hos Bedste, Lisbeths Børnehjørne, Naturbørn, Lones Guldklumper, Små Skridt, Lone og Lenes Børn og Mumitroldene.

Lone Vesterholm har selv haft kræft tæt inde på livet ad flere omgange.

- Det var sådan det startede. Jeg sagde til min mand, at vi måtte gøre noget, siger hun.

Og det blev starten på Stafet for Livet i børnehøjde, der i år samlede 21.180 kroner ind til Stafet for Livet.

Dermed har børnene siden 2017 i alt samlet 47.455 kr ind til Stafet for Livet.

Annonce
Børnene fik diplomer, men der var også lidt til at tanke op efter de mange omgange på banen i Staruphallen. - Vi fik boller fra Kohberg, saft fra Spar i Starup og så kom Carl Madsen med Hjemisbilen, som han kører med i Haderslev og omegn - og så var der også is til alle deltagerne, siger Lone Vesterholm, der er glad for den store opbakning, som hun har mødt. Privatfoto

Pengene er kommet ind ved, at alle de deltagende børn har fået en sponsorseddel med hjem:

- Så har de fået familie, venner og naboer som sponsorer - og så har de betalt pr runde eller et fast beløb, siger Lone Vesterholm.

Hun er glad for, at hendes kolleger har været med - og håber, at få endnu flere med næste år.

- Børnene synes, at det er rigtig sjovt. De løb og de løb. Det hele er på deres præmisser - og når de ikke gider mere, så stopper vi, siger Lone Vesterholm, der håber at få endnu flere af sine kolleger med næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce