Annonce
Billund

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Unge i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole i uge 31. PR Foto
Unge i Grindstedområdet kan få lov at smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole 30. juli - 2. august.

Grindsted: Grindsted Landbrugsskole inviterer alle mellem 12 og 16 år til at deltage på den fedeste sommerferie, når skolen slår stalddørene op til SommerCamp 2019.

Her kan de unge smage på livet som landmand.

- Vi ved, at mange børn og unge her i Grindstedområdet er vilde med landbrug og natur. Derfor vil vi gerne invitere dem med på landbrugscamp, hvor vi leger, lærer og lever som en "landmand" i fire dage i skolernes sommerferie, siger Anne Olesen, lærer på Grindsted Landbrugsskole.

Deltagerne skal lære at passe dyr, køre traktor samt klargøre dem og arbejde i landbrugsskolens værksteder.

- Der er undervisning fra morgen til aften alle dage, og deltagerne får et godt indblik i, hvordan livet på en landbrugsskole foregår, siger Anne Olesen.

Annonce

Cowboys og cowgirls

Der er også indlagt et besøg på et landbrug, så deltagerne kan se en kostald, og så skal der selvfølgelig køres traktor.

På SommerCampen bliver der arrangeret både ringridning med havetraktor eller cykel.

På programmet er der andre aktiviteter end de landbrugsrelaterede, blandt andet en cowboydag, hvor der laves bålfest og afvikles Landmands OL med hesteskokast og lassokast.

- Et af målene med campen er at give deltagerne et stærkt fællesskab og forhåbentlig venner for livet. Derfor skal vi udfordre hinanden med blandt andet bubbleball, lasergame, sumostafet og så slutter vi campen af med en mønstringskonkurrence, hvor deltagerne skal trække et dyr som ved et dyrskue, siger Anne Olesen.

Forældrene er inviteret med til konkurrencen.

Tilmelding skal ske direkte til skolen inden 25. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Varde

Volley-klubben henter amerikansk profil

Annonce