Annonce
Billund

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Unge i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole i uge 31. PR Foto
Unge i Grindstedområdet kan få lov at smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole 30. juli - 2. august.

Grindsted: Grindsted Landbrugsskole inviterer alle mellem 12 og 16 år til at deltage på den fedeste sommerferie, når skolen slår stalddørene op til SommerCamp 2019.

Her kan de unge smage på livet som landmand.

- Vi ved, at mange børn og unge her i Grindstedområdet er vilde med landbrug og natur. Derfor vil vi gerne invitere dem med på landbrugscamp, hvor vi leger, lærer og lever som en "landmand" i fire dage i skolernes sommerferie, siger Anne Olesen, lærer på Grindsted Landbrugsskole.

Deltagerne skal lære at passe dyr, køre traktor samt klargøre dem og arbejde i landbrugsskolens værksteder.

- Der er undervisning fra morgen til aften alle dage, og deltagerne får et godt indblik i, hvordan livet på en landbrugsskole foregår, siger Anne Olesen.

Annonce

Cowboys og cowgirls

Der er også indlagt et besøg på et landbrug, så deltagerne kan se en kostald, og så skal der selvfølgelig køres traktor.

På SommerCampen bliver der arrangeret både ringridning med havetraktor eller cykel.

På programmet er der andre aktiviteter end de landbrugsrelaterede, blandt andet en cowboydag, hvor der laves bålfest og afvikles Landmands OL med hesteskokast og lassokast.

- Et af målene med campen er at give deltagerne et stærkt fællesskab og forhåbentlig venner for livet. Derfor skal vi udfordre hinanden med blandt andet bubbleball, lasergame, sumostafet og så slutter vi campen af med en mønstringskonkurrence, hvor deltagerne skal trække et dyr som ved et dyrskue, siger Anne Olesen.

Forældrene er inviteret med til konkurrencen.

Tilmelding skal ske direkte til skolen inden 25. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce