Annonce
Esbjerg

Børn slipper næsten fri af corona: 5 tilfælde i Esbjerg Kommunes skoler og daginstitutioner

I alt har fem børn i Esbjerg Kommunes institutioner og skoler været smittet med corona. Det er et meget godt billede på den nationale tendens med ganske få smittede børn, men er ifølge børnechef også et udtryk for en godkendt indsats imod den frygtede virus. Arkivfoto
Der har i alt været fem tilfælde af coronasmittede børn i Esbjerg Kommunes skoler og daginstitutioner. Og selv om regionen generelt er sluppet billigt under coronakrisen, er det relativt lave tal et udtryk for, at opgaven er blevet taget alvorligt af såvel forældre, børn og ansatte, mener kommunens børnechefer.
Annonce

ESBJERG: Børn udgør på landsplan kun en ganske lille procentdel af det samlede antal coronasmittede. Og da en elev fra Bakkeskolen Cosmos i sidste uge fik konstateret virusset, var det da også ét af ganske få tilfælde i Esbjerg Kommune under de seneste måneders pandemi.

I alt har fem børn på skolerne i Esbjerg været smittet med corona, mens der i daginstitutionerne ikke har været et eneste tilfælde. Og selv om regionen og landet generelt har været forskånet for de værste coronarædsler, vækker det naturligvis glæde hos Bo Meldgaard, der er skolechef i Esbjerg Kommune, at kun fem ud af kommunens knap 17.000 børn er blevet ramt.

- Det er et relativt lavt tal, både når man tænker på tallene på landsplan, og hvad potentialet var. Når man ser på den måde, som der er blevet arbejdet på i institutionerne og skolerne, så har det helt sikkert været en væsentlig årsag til, at det er gået, som det er, siger Bo Meldgaard, der roser børn, ansatte og forældre for at tage truslen alvorligt.

- Vi har været meget strikse til at overholde anbefalingerne. Til at dele børnene op og gøre hygiejnen til en naturlig del af skoledagen. Vi har brugt de digitale virkemidler, når det har været nødvendigt, og så har vi været gode til at bruge udearealerne. På den måde har vi formået at omstille os, og det er jeg sikker på har været udslagsgivende, siger han.

Angsten og frygten for at blive smittet har jo været til stede for både forældre og ansatte. Der har været en helt klar bekymring, der har sat sine spor. Og derfor er det godt, at der ikke har været flere tilfælde. Det gør, at det føles mere trygt at gå på arbejde og aflevere sine børn i institutionerne

Mette Lindkær, chef for Børn og Dagtilbud i Esbjerg Kommune

Annonce

Har passet på hinanden

Mette Lindkær, der er chef for Børn & Dagtilbud er ligeledes glad for de lave smittetal blandt kommunens børn. Især på vegne af børn, familier og ansatte, der har stået i en uvant og svær situation.

- Angsten og frygten for at blive smittet har jo været til stede for både forældre og ansatte. Der har været en helt klar bekymring, der har sat sine spor. Og derfor er det godt, at der ikke har været flere tilfælde. Det gør, at det føles mere trygt at gå på arbejde og aflevere sine børn i institutionerne, siger Mette Lindkær, der mener, at vi har været gode til at passe på hinanden under krisen.

- Der har været en fantastisk opbakning og forståelse for den situation, vi står i. Alle har været gode til at udvise hensyn, og det har været positivt. Og når man kan se, at vi følger anbefalingerne, så giver det tryghed, siger hun.

Børn og corona

I Danmark udgør børn under 10 år 0,9 procent af de kendte smittetilfælde. Børn i aldersgruppen 10-19 år udgør 2,1 procent.

I Esbjerg Kommune har der været fem tilfælde af smittede børn i kommunens skoler og daginstitutioner. Alle fem har været skolebørn.

To af de fem blev smittet på en skiferie i Østrig.

Den 18. maj kunne Bakkeskolen konstatere, at en elev fra 4. klasse var smittet med corona.

Det fik skolen til at hjemsende alle elever og ansatte, der havde haft "nær kontakt" med eleven.

Siden blev 15 elever og 3 ansatte testet for corona. Alle blev testet negative.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce