Annonce
Vejen

Børn sommerdansede i den gamle hal

Børnene fik mulighed for at snuse til nogle forskellige danse som eksempelvis "hip hop" og "sportsdans" i løbet af de fem dage i den gamle Vejen-hal, hvor der er højt til loftet. Billedet stammer fra fredagens afslutning. Foto: Mila Ponomarenko
32 børn, hvoraf langt de fleste er begyndere, har på fem dages sommerskole i Vejen fået kyndig introduktion til danseverdenen. Den lokale formand håber, at mange bliver ved.
Annonce

Vejen: Der er ingen grund til at kede sig denne sommer, hvis man er barn i Vejen Kommune, for tilbuddene står nærmest i kø.

I denne uge har der blandt andet været masser af aktivitet mandag til fredag i den gamle Vejen-hal, hvor danseforeningens formand Mila Ponomarenko har stået for at stable en ny  sommerdanseskole på benene.

- Det var en impulsiv beslutning med kort varsel, men det er noget, vi helt sikkert vil fortsætte med næste år, siger hun.

Formanden er rigtig godt tilfreds med interessen og den måde, dagene er forløbet, selvom der også er plads til forbedringer.

- Næste sommer skal vi reklamere for det i noget bedre tid, og vi vil nok prioritere, at børnene danser om eftermiddagen i stedet for formiddagen, da det har været svært for nogle forældre, som ikke holder sommerferie endnu, at hente og bringe, siger hun.

Annonce

Mange nye danseansigter

Selvom man skulle være relativt hurtig til at tilmelde sig, lykkedes det at få 32 børn mellem 6 og 14 år med på sommerskolen fordelt på 28 piger og 4 drenge.

Mila Ponomarenko kunne godt ønske sig, at flere drenge melder sig til næste sommer, men hæfter sig til gengæld ved det særdeles positive i, at langt hovedparten af børnene er nye bekendtskaber.

- Der er 26 børn, som vi ikke har set i klubben før. Mange har potentiale, og ved at have prøvet noget forskellig dans i løbet af ugen kan vi pejle dem ind på, hvad der passer bedst for dem at gå til. For vi håber selvfølgelig, at de får lyst til at fortsætte med dans hos os, siger formanden.

Formanden Mila Ponomarenko (til højre) har under sommerdanseskolen haft kyndig assistance fra sin tidligere elev Johanne Mortensen, som i dag er professionel sportsdanser i Aarhus og særligt har gjort børnene klogere på "hip hop". Foto: Anders Davidsen


Der er 26 børn, som vi ikke har set i klubben før. Mange har potentiale, og ved at have prøvet noget forskellig dans i løbet af ugen kan vi pejle dem ind på, hvad der passer bedst for dem at gå til. For vi håber selvfølgelig, at de får lyst til at fortsætte med dans hos os.

Mila Ponomarenko, formand i Vejen Danseforening


Som mange andre foreninger med sommertilbud søgte danseforeningen ligeledes midler fra aktivitetspuljen målrettet børn og unge. Desværre blev det til et afslag, og derfor har der været udfordringer med at få ugen til at gå op rent økonomisk.

- Det var ret træls, men vi besluttede at gennemføre, selvom vi laver underskud på det. I år har vi dog været heldige at få et sponsorat fra "OK", som egentlig skulle være brugt til fejring af vores 5-års jubilæum, men de penge bliver prioriteret her i stedet for, siger hun.

Skyggen fra coronaen har i øvrigt ikke taget unødigt fokus i planlægningen af sommerdanseskolen, da pardans er tilladt, så længe man holder sig til samme dansepartner hele ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce