Annonce
Sønderborg

Børn stikker til søs: Delfin-ekspedition på cykelfærgen

Børnehaven Himmelblå stak til søs med cykelfærgen Rødsand for at spejde efter delfinen Fino. Foto: David Skaaning
Cykelfærgen Rødsand var fredag morgen ekspeditionsskib for Børnehuset Himmelblås syv børn, der ønskede at møde delfinen Fino.

Egernsund-Brunsnæs: Havet kaldte på syv børn, der fredag morgen stod på cykelfærgen ved Egernsund Havn og sagde vemodigt på gensyn til deres forældre. Efter de sidste tårer blev tørret af kinderne fik børnene fokus på ekspeditionen: at møde en delfin.

Cykelfærgen Rødsand har i to uger haft jævnlige visitter fra delfiner, der har udvist en særlig interesse for skibet.

Børnene er også parate med et navn til en af delfinerne, hvis de skulle være så heldig at møde én:

- Vi har valgt, at han hedder Fino, siger Caroline Sophie Gram Hansen.

Det er Børnehuset Himmelblå, der har arrangeret delfin-safarien for de børn, hvis forældre stadig er på arbejde.

- Der skal ske lidt, når de er her om sommeren. Vi har jo en bus, som vi tager på strandture med, og det var også den, vi kom til Egernsund med i morges, fortæller Karina Franson Møller, der er daglig pædagogisk leder på Børnehuset Himmelblå.

Planen for ekspeditionen er at spotte en delfin, lægge til kaj i Brunsnæs og cykle tilbage til børnehaven i Broager.

Annonce
Så er der afgang! Børnene vinkede farvel til forældrene og tog på delfin-safari. Foto: David Skaaning

1.000 biletter solgt

Det er BIB Landsbylaug, der efter mange års arbejde har lykkes med at søsætte cykelfærgen.

Netop på samme dag, som delfin-ekspeditionen, kan Gerhard Jacobsen berette til Cykelfærgens Venner, at der er blevet solgt 1.000 biletter i løbet af de første 14 dage, som færgen har sejlet.

Det var vigtigt for børnehaven at nå med på den populære færge:

- Vi har jo en udelivsprofil, hvor vi bruger det omkringliggende fritidsliv. Og så har jeg ad flere omgange spurgt Gerhard Jacobsen, om vi ikke kunne få lov til at lave en udflugt, når cykelfærgen kommer op at sejle. Og det er den aftale, vi indfrier i dag, fortæller Marianne Kramer, der er pædagog i Børnehuset Himmelblå.

Færgen sejler i to uger endnu, og der er 1.500 ledige biletter frem til den 25. juli.

Marsvinet Fino

Næsten hele vejen fra Egernsund til Brunsnæs synger børnene:

- Fino, Fino, kom nu frem - dog uden de store resultater.

Ligesom Brunsnæs er i sigte og håbet forsvinder, råber en af børnene:

- Der er den!

Og der er ganske rigtigt et delfinlignende dyr, der bryder vandoverfladen, men det er vist bare et marsvin. Det tager dog ikke glæden fra børnene, der fik indfriet ønsket om at se Fino.

Marsvinet Finos lille haletip dukkede op af havet. Foto: David Skaaning
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce