Annonce
Sønderborg

Børn viste deres egen kunst frem

Louise Otten Jakobsen (tv.) og Sarah Hemmingsen viste deres kunst frem til forældrene Nana Otten samt Jan og Sandra Hemmingsen (th.). Foto: Søren Gylling

Blandt påskens talrige kunstudstillinger i Sønderborg-området kunne man langfredag komme til fernisering for den tolvte dansk-tyske børnekunstfestival på Sønderborg Slot.

Sønderborg: Selv om man ikke har lært sprog nok til at tale sammen, kan man godt skabe noget sammen og have det sjovt. Det har eleverne fra 5-klasserne på to danske skoler og tre tyske skoler i de seneste måneder erfaret.

- Det har været svært, men også sjovt. Det gik fint med at tale sammen. Vi brugte enten hænderne eller slog over i engelsk, siger Magnus Elgaard Petersen fra 5.C. på Ulkebøl Skole, der ligesom alle de andre danske børn i projektet var teamet op med en tysk elev.

Langfredag kunne man se de konkrete resultater i Riddersalen på Sønderborg Slot. Her var der fernisering på den dansk-tyske børnekunstfestival.

- Vi var lidt forvirrede og usikre, da vi hørte om projektet, fordi vi ikke vidste, hvordan det ville være. Men det endte godt, siger veninderne Louise Otten Jakobsen og Sarah Hemmingsen fra Humlehøj-Skolen, der også brugte tegnsprog og lidt engelsk undervejs i processen.

- Vi er først lige begyndt at have tysk i skolen, så det eneste jeg kan sige er "wie heisst du", kom det storsmilende fra Louise.

Det har været svært men også sjovt. Det gik fint med at tale sammen. Vi brugte enten hænderne eller slog over i engelsk.

Magnus Elgaard Petersen fra 5.C. på Ulkebøl Skole
Magnus Elgaard Petersen havde malet en musefælde, gryde, madkasse og en lampe - altsammen genstande fundet på Sønderborg Slot. Foto: Søren Gylling

Glade tovholdere

I år har de danske og tyske elever tegnet og malet ud fra temaet "Tingenes hemmelige liv". På Sønderborg Slot har de danske elever samt elever fra de tre tyske skoler Grundschule Langballig, Waldschule Flensburg og GMS Handewitt mødtes over tre gange. Her har de fundet gamle ting som fx musefælder, madkasser og persillehakkere og givet deres fortolkning af dem på lærredet.

- De vidste ofte ikke, hvad tingene var, og slet ikke hvad de hed på dansk og tysk. Hvad hedder fx en kæphest på tysk, fortæller den professionelle kunstnere Rick Towle, der sammen med Johannes Caspersen gav kyndig vejledning til børnene undervejs. De to bor i henholdsvis Danmark og Tyskland.

- Det har været fantastisk. Børnene har virkelig gået meget op i det, lært en masse og dannet venskaber gennem kunsten, siger Rick Towle.

Det er 12 år i træk, at der bliver holdt dansk-tysk børnekunstfestival. Resultatet kan ses til og med søndag i riddersalen. Foto: Søren Gylling
Annonce

En højere mening

Festivalen er støttet af Sønderborg Kommune, UCSyd samt kulturregion Sønderjylland-Schleswig. Det er 12 år i træk, at den bliver holdt.

- Jeg har en fornemmelse af, at I børn har været temmelig udfordret på opgaven i år. Det ville jeg være, lød det fra Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti), formand for udvalget af regional og kulturel udvikling i åbningstalen.

Frem til 1. påskedag 16. april kan børnenes værker ses i Riddersalen i slottets åbningstider. De vil senere også blive udstillet i Tyskland.

- Med kunsten som fælles sprog rykker danske og tyske elever tætter på hinanden. Også på lærerplan skaber den grænseoverskridende bønrekunstfestival nye samarbejdsrelationer. Sådan lykkes det, at tidligere tiders stridigheder afløses af gensidig respekt og blik for hinandens styrkepositioner. Den indsigt vil vi gerne give videre til den nye generationer, siger politikeren.

Ud over taler og lidt godt til ganen var der også underholdning til ferniseringen. Taisa Snor sang og spillede brasilianske toner. Foto: Søren Gylling
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Efter møgår: Pressesky modekoncern tjener igen styrtende med penge

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

Sønderborg

Iskold festival trak mange mennesker til: Kunstnere skar, savede og huggede kunst frem i is

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

Annonce