Annonce
Sønderborg

Børnehave finder pose med stoffer

Politiet hentede en pose med pulver fundet ved Børnehuset Himmelblå. Der var sandsynligvis ikke tale om narko. Arkivfoto
Torsdag fandt "en voksen person" en lille plastpose med et hvidt stof i ved Børnehuset Himmelblå i Broager. Syd- og Sønderjyllands Politi har testet stoffet, og testen kan ikke vise, at der skulle være tale om et euforiserende stof.

Broager: Det var torsdag og en helt almindelig dag i Børnehuset Himmelblå, hvor børnene legede inde og udenfor. Men der blev fundet en lille pose med et hvidt pulver i udenfor børnehuset. Leder af Børnehuset Himmelblå, Karina Franson Møller, ønsker ikke at fortælle, hvem der fandt posen og hvor det skete.

- Jeg vil ikke sige noget, du må ringe til min chef, siger hun.

Narkopushere bruger ofte små plastposter, der kan forsegles - også kaldet pølsemandsposer, fordi man kan få dyppelse som ketchup og sennep med hjem i disse små poser. Der var da heller ikke tale om noget stort kvantum.

Politiassistent og faglig koordinator, Lars Ole Thomsen, Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyser, at der var mindre en et gram.

- Jeg kan bekræfte, at en patrulje har været forbi og hente posen i børnehaven med det stof, siger han.

- Vi har testet stoffet, og de test viser ikke, at der skulle være tale om et af de euforiserende stoffer, vi kan teste for. Vi gør ikke mere ved sagen. Det kalder vi hittestoffer, fortæller Lars Ole Thomsen.

Annonce

En voksen person

Dagtilbuds- og læringschef Connie Buch er Karina Møllers chef, men hun ved ikke ret meget.

- Jeg ved, at det pulver ikke blev fundet inde på legepladsen eller i børnehaven, men på matriklen lige ved børnehuset. Det var ikke et barn, men en voksen person, der fandt det, siger hun. Connie Buch afviser, at det var en pædagog eller en anden medarbejder i institutionen, der fandt det.

- Nej, det var heller ikke en forælder, siger hun. Det ligger dog fast, at politiet blev tilkaldt, og at der efter alt at dømme ikke er tale om en eller anden form for narko.

Børnehuset Himmelblå er en integreret institution for både vuggestuebørn og børnehavebørn i alderen 0-6 år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce