Annonce
Billund

Børnehave lukket efter corona-udbrud: Nu skal alle testes

Et barn i Børnehaven Lindetræet er testet positiv for covid-19. Derfor skal alle børn og voksne nu testes og kan først vende tilbage, når de er blevet testet negativt. Foto: Morten Pape
Børnehaven Lindetræet i Grindsted er foreløbig lukket, efter et barn er testet positiv for covid-19. Både medarbejdere og børn skal derfor testes, inden de kan vende tilbage til børnehaven.
Annonce

Grindsted: Børnehaven Lindetræet, som er den private børnehave, der hører til Grindsted Privatskole, er i ugens første dage lukket. Det skyldes et udbrud af coronavirus.

- Der er et coronatilfælde blandt børnene. Det finder vi ud af søndag formiddag, og så går hele maskineriet i gang. Vi har heldigvis haft god sparring med sundhedsstaben ved Billund Kommune, fortæller leder af skolen og børnehaven, Annette Lundgaard.

Selvom det blot er et enkelt barn, der er konstateret smittet, er det besluttet, at hele børnehaven er blevet lukket, indtil alle kan fremvise en negativ test.

- Vi er inde og nærlæse alle retningslinjerne, og vi vælger qua den måde, børnehaven er bygget op med fællesarealer og fælles legepladser ikke at tage nogen chancer. Derfor må alle ind og blive testet, og så kan vi lukke op, efterhånden som personalet kan fremvise en negativ test, forklarer Annette Lundgaard.

Annonce

Alle skal testes

Dermed er ingen - hverken børn og medarbejdere - mødt ind i børnehaven mandag morgen. Alle har i stedet fået besked på at få taget en coronatest, hvorefter de skal blive hjemme og vente på et svar på testen.

Når man er blevet testet negativ, kan man få lov til at vende tilbage til børnehaven.

- Det er lidt op og ned, hvor lang tid der går, inden man får et testresultat. Vi skal lige have personalet på plads, inden vi kan modtage børn, men vi lukker op igen, så snart vi er klar, siger Annette Lundgaard.

Et svar på en coronatest kommer typisk inden for et par dage, og derfor forventer Annette Lundgaard, at børnehaven igen kan tage imod børnene mod slutningen af ugen. Den tid, der ligger ind imellem, og hvor børnehaven altså står tom, bliver i stedet brugt på at sørge for en ekstra grundig afspritning af hele institutionen.

- Vi tager alle de forholdsregler, vi kan. Vi tager ingen chancer, så vi sørger for, at børnehaven bliver gjort ekstra rent i disse dage, hvor der ikke er nogen her, siger Annette Lundgaard.


Vi tager alle de forholdsregler, vi kan. Vi tager ingen chancer, så vi sørger for, at børnehaven bliver gjort ekstra rent i disse dage, hvor der ikke er nogen

Annette Lundgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lotte mødte seks jordemødre under sin graviditet: - Jeg skulle genfortælle min historie hver gang

Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce