Annonce
Varde

Børnehave og skole bliver én enhed i Årre

Allerede i dag rummer bygningerne i Årre både skole og børnehave. Nogle bygninger rives ned, og en ny børnehave bliver sammenbygget med de tilbageværende bygninger. Det skal hedde Årre Børnecenter. Arkivfoto: John Randeris

Når den nye skolestruktur træder i kraft, så bliver Årre Børnecenter en selvstændig enhed. Lokale forældre i bestyrelser er for, men der er modstand i nabobyer.

Årre: I år og næste år bliver der brugt 15 millioner kroner på at bygge skole og børnehave sammen i Årre. Men Årre Børnecenter bliver ikke kun et bygningsfællesskab. Nu er det også besluttet, at fra 1. august 2018 er Årre Børnecenter én selvstændig enhed med fælles ledelse, fælles bestyrelse og fælles økonomi.

- Det bliver vældig integreret i hinanden, så jeg synes, det er en mulighed, man skal prøve af, siger Keld Jacobsen (V), næstformand for børn og undervisning.

Det var i forbindelse med strukturforliget, at det blev besluttet, at der skulle være en mulighed for et selvstændigt børnecenter i Årre, hvis der var et lokalt ønske om det. Forligsteksten er dog blevet gradbøjet, for i teksten stod, at "indstilling om oprettelse af børnecenter skal vedtages i bestyrelser", men det er kun skolebestyrelsen, der har vedtaget oprettelsen.

Den nye skolestruktur

I den nye struktur bliver skoler og børnehaver som hovedregel ledet hver for sig.Nogle skoler forbliver selvstændige, mens andre får fælles ledelse. De fleste kommunale børnehaver samles i tre områder med hver sin overordnede leder.

Der bliver dog fire børnebyer, hvor skole og børnehave bliver lagt sammen og samtidig bliver ledet fra en større skole. Det er i Lunde, Horne, Sig og Starup-Tofterup.

Børnecenter bliver en model, der ligner børnebyerne. Forskellen er, at et børnecenter ikke bliver underlagt en større skole. I første omgang er det kun Årre, der er blevet tilbudt at få et børnecenter.

Modstand i nabobyer

Årre Børnehave er en del af Dagtilbuddet Øst, der driver børnehaver i Årre, Agerbæk og Starup-Tofterup. I Dagtilbuddet Østs bestyrelse blev oprettelsen stemt ned i en afstemning, der endte 6-3. Men politikerne har valgt at fokusere på, at begge de to forældrerepræsentanter fra Årre stemte for et børnecenter.

- Det er min helt personlige holdning: Jeg fatter ikke, at man i Starup og Agerbæk kan have noget imod, at man får et børnecenter i Årre, siger Keld Jacobsen.

Formanden for Dagtilbuddet Øst, Winnie Lodberg Kristoffersen, har dog i en mail til direktør Britta Boel protesteret mod, at bestyrelsens afstemning er blevet overhørt. I mailen skriver hun: "Det letteste ville være at forholde sig passivt, lade Årre få et Børnecenter og glæde sig over en lidt mindre klynge i område øst. Men for børnenes og faglighedens skyld, så sker det ikke!"

Område Øst er det børnehaveområde, som Årre Børnehave skulle have tilhørt fra august 2018, hvis børnecentret ikke var blevet oprettet.

Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce