Annonce
Kolding

Børnehave sender alle børn og ansatte hjem: Lukker helt ned efter coronasmitte hos to medarbejdere

Højvang Børnehave kommer i nogle dage til at ligge fuldstændig forladt hen. Alle børn og medarbejdere er sendt hjem i isolation og til coronatest, efter at en medarbejder torsdag fik et positivt svar på en coronatest. Også i sidste weekend blev en medarbejder i børnehaven testet positiv. Foto: Lotte Højstrøm
Højvang Børnehave har måttet lukke helt, efter at to medarbejdere er blevet testet positive for corona. Børnehaven genåbner først på onsdag. Også i Strandhuse Børnehave er mange børn og voksne sendt hjem på grund af en smittet medarbejder.
Annonce

Kolding: Der var fuldstændig stille på legepladsen ved Højvang Børnehave på Grøndalsvej i den sydvestlige del af Kolding fredag.

Børnehaven har nemlig måttet lukke helt og aldeles ned, efter at to medarbejdere med få dages mellemrum er blevet testet positive for corona.

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson oplyser, at børnehaven ventes at genåbne på onsdag. Indtil da er alle 35 børn og 12 medarbejdere i børnehaven sendt hjem i isolation og til to gange testning, da de vurderes til at have været nære kontakter.

Første smittetilfælde kom i sidste weekend, hvor en medarbejder fik et positivt testsvar. Her fik 14 børn og én ansat besked om at blive hjemme fra om mandagen, hvor de skulle testes. Ved negativt svar kunne de komme i børnehave og på arbejde igen.

De øvrige børn og medarbejdere kunne godt komme i mandags, da man i institutionen havde haft delt både børn og voksne op i adskilte grupper, så de øvrige ikke havde haft med den smittede medarbejder at gøre.

Annonce

To andre børnehaver

Torsdag kom der så besked om, at endnu en medarbejder i Højvang Børnehave er smittet med corona, og i dette tilfælde vurderes alle 35 børn og 12 medarbejdere til at være nære kontakter, så de er nu sendt hjem til test, og børnehaven er affolket for en periode.

Højvang børnehave er en af de mindste daginstitutioner i Kolding.

Også i Strandhuse Børnehave er der kommet coronasmitte indenfor. Her er en medarbejder ligeledes blevet testet positiv for corona, og derfor har 43 børn og otte medarbejdere fordelt på to stuer fået besked om blive hjemme i isolation fra fredag og blive testet to gange.

I Taps Børnehave er en medarbejder også blevet testet positiv for corona, men smitteopsporingen har vist, at ingen i børnehaven er vurderet til at være nære kontakter, så ingen er sendt hjem. Alle forældre er dog orienteret om situationen.

Højvang Børnehave er en af de allermindste daginstitutioner i Kolding. Alle 35 børn og 12 medarbejdere derfra er nu sendt hjem i isolation. Foto: Lotte Højstrøm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce