Annonce
Kolding

Børnehavebørn lærer at spare på vand og el

Pædagogmedhjælper Rikke Schmidt og børnene i Børnegården har hygget sig gevaldigt med energiagent Snif. Foto: Kolding Kommune

Som en del af kampagnen "Energibesparelser i børnehøjde" sætter ni daginstitutioner i Kolding Kommune fokus på gode energivaner hos både børn og voksne.

Annonce

Kolding: Ni børnehaver i Kolding Kommune sætter i løbet af foråret og sommeren fokus på energi og gode energivaner. På den måde er de med i Kolding Kommunes nye kampagne, som hedder "Energibesparelser i børnehøjde".

Hver af de ni institutioner har modtaget en kampagnepakke med forskellige materialer til både børn og voksne. Pakken indeholder bl.a. et forløb med lege og aktiviteter, hvor energiagent Snif, kampagnens maskot, lærer børnene om energi inden for temaerne vand, varme, lys og el.

Hvis børnene ligefrem begynder at opdrage deres forældre til god energiadfærd, så har vi vist opnået det, vi gerne ville.

Pernille Bech Darbroudi, energikoordinator i Kolding Kommune
Annonce

Nemt at gå til

Børnegården Vester Nebel er blandt de ni børnehaver, som deltager i kampagnen. Ifølge pædagogmedhjælper Rikke Schmidt har det givet rigtig god mening at arbejde med energi sammen med børnene.

- Børnene er blevet meget opmærksomme på, hvor vi bruger energi, og hvordan vi kan spare på den.

- Materialet er nemt at gå til, og vi har kunnet inkorporere det i mange af vores daglige aktiviteter og ture ud af huset, hvor vi for eksempel har snakket om solens energi og vandet i nedløbsrørene, siger Rikke Schmidt i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Annonce

Lille politimand

Det er ikke kun i børnehaven, børnene leger energiagenter - de tager også de nye, gode energivaner med hjem.

En af de forældre, der har mærket kampagnens indflydelse derhjemme, er Anita Rasmussen. Hun er mor til Emil på fem år, som går i Børnegården Vester Nebel.

- Emil er blevet en rigtig lille politimand herhjemme, der sørger for, at vi ikke spilder energi. Han er især meget optaget af, at vi husker at slukke for lyset og vandet, for det siger agent Snif, at man skal. Så finder han lige bogen frem og viser os, hvor det står, fortæller Anita Rasmussen.

Pernille Bech Darbroudi, energikoordinator i Kolding Kommune og projektleder på kampagnen, har fulgt børnehavernes arbejde med kampagnematerialerne tæt.

- Hvis børnene ligefrem begynder at opdrage deres forældre til god energiadfærd, så har vi vist opnået det, vi gerne ville, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce