Annonce
Trekantområdet

Se billederne: Børnehavebørn stortrives i naturen under coronaforandringer

Normalt holder børnene i Sct. Knuds Børnehave til inde i midtbyen. I de sidste syv uger har det forholdt sig anderledes. Privatfoto
I syv uger har børn og ansatte i Sct. Knuds Børnehave tilbragt hverdagen i Fuglsang Skov. Og selvom omgivelserne har været anderledes, har det imidlertid ikke gjort forholdene værre, lyder det fra pædagog i børnehaven.
Annonce

Fredericia: På mange måder ligner det den sædvanlige hverdag i Sct. Knuds Børnehave. Der er leg, læring og livsglæde blandt de 46 børn.

Alligevel har de sidste syv uger langt fra været, som de plejede. Den centralt placerede børnehave er nemlig rykket ud i Fuglsang Skov af hensyn til coronarestriktionerne, som har krævet ekstra plads.

Det har givet nye muligheder for at udfolde sig, forklarer Susanne Ejgaard, der er pædagog i børnehaven.

- Naturen har det hele. Motorisk er der alle slags udfordringer herude, som børnene hver især griber. Nogle kravler op på den største træstub, mens andre vælger en lidt lavere. Derudover har børnene fundet en masse pinde, som vi har brugt til at stable et orkester på benene. Der var både fløjte, trompet og luftguitar, og træerne bruges til at spille tromme på, forklarer hun.

Susanne Ejgaard (t.h. på billedet) er meget begejstret for den kreative udfoldelse børnene har kunnet benytte sig af i skoven. Privatfoto
Annonce

Det fedeste

Imens ElboBladet taler med Susanne Ejgaard, suser børnene rundt og leger.

"Wiiiiiiii", bliver der skreget, imens fangelegen finder sted. Her er plads og stier nok at løbe rundt på.

- Der er højt til loftet, så jeg oplever færre konflikter, fordi man har mulighed for at trække ind til siden, hvis der har været et problem. Det har været så fedt at være herude. Det synes jeg i hvert fald, og det er også det, jeg hører fra mine kollegaer, siger Susanne Ejgaard.

Annonce

Øjenåbner

For tiden er børnene delt op i grupper á cirka seks, så der ikke bliver for mange samlet.

Fra uge 23 skal børnehaven imidlertid tilbage til de vante omgivelser, når Minispirerne (børnene, der skal begynde i skole efter sommerferien, red.) bytter og kommer ud i skoven.

Turene ud af huset forsvinder imidlertid ikke for børnehavebørnene. Volden, Østerstrand, havnen og Mindelunden er nogle af de steder, der ligesom før coronavirussen bliver besøgt. Og så er der fortsat mulighed for at tage et smut skoven ved at køre en tur ud på ladcykel, forklarer Susanne Ejgaard.

Som det lyder på dig, har børnene altid været glade for at komme udenfor. Kan man alligevel kalde de syv uger i skoven for en øjenåbner?

- Vi har vidst det hele tiden, jo, men det har været skønt at være herude i en længere periode, og der kommer øjenåbneren. Naturen kan og har det hele, siger hun og eksemplificerer:

- Når man vælger en legeplads, bliver man begrænset af, at rutsjebanen er til at rutsje på, og gyngen gynger man på. Herude har jeg oplevet, at de har fundet en væltet gren, som de selv finder på at gynge på, og de har fundet en stor gren, som de har lagt hen over en træstub, så de kan vippe. Det har været så givende at se, hvordan de stortrives med at finde på, siger Susanne Ejgaard.

Bum, bam, busse. Jeg er en haletudse. Undervejs har børnene studeret, hvordan haletudserne er vokset. Privatfoto
Annonce

Ny hverdag venter

Adspurgt, hvorvidt der ikke er fordele ved de vante omgivelser og faciliteter hjemme i børnehaven, svarer pædagogen:

- Nogle ting bliver lidt lettere. For eksempel er der ikke så langt til toiletter og skifteforhold, men ellers skal jeg lede længe efter fordelene. Der er i hvert fald lige så mange fordele ved at være her, som der er i børnehaven, mener Susanne Ejgaard.

Hun er spændt på, hvordan det bliver for de børnene, når de vender tilbage til børnehaven i Sjællandsgade. Her tages der nemlig fortsat de nødvendige forbehold for at undgå en potentiel coronasmitte.

- Min opfattelse er, at børnene glæder sig til at komme hjem til det, de kender, men jeg tror ikke helt, de forstår, at det ikke er, som det plejer. Normalt kan de løbe rundt på hele legepladsen. Det må de ikke længere. Det gode er, at de er lynhurtige til at afpasse sig, så jeg tænker ikke, det bliver et problem, siger hun og roser samtidig forældrene, som har været med til at forberede deres børn på forandringerne.

Når det har regnet har børnene søgt ind i et lille tomandstelt, der har været slået op og også brugt til hule. Heldigvis har de syv uger i Fuglsang Skov ikke budt på meget regn. Privatfoto
Det er nu meget sjovt at ligge i hængekøje, synes disse børn formentlig. Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Smitten stiger i syv ud af ti kommuner i landsdelen: Nu er Tønder også over bekymrende grænse

Annonce