Annonce
Aabenraa

Børnehus ramt af endnu et smittetilfælde: Nu er 54 sendt hjem til test

Børnehuset Fladhøj er Aabenraa Kommunes største daginstitution med sine 220 børn. Nu er knap en fjerdedel af dem sendt hjem, fordi først et barn og siden en ansat er testet positiv for covid-19. Arkivfoto: Claus Thorsted
To tilfælde af covid-19 i løbet af to dage har fået myndighederne til at anbefale, at en gruppe børn og voksne i Børnehuset Fladhøj sendes hjem til test, selv om de ikke er nære kontakter.

Rødekro: Søndag morgen meldte Aabenraa Kommune ud, at et barn i Børnehuset Fladhøj i Rødekro var testet positiv for covid-19, så 20 børn og fem medarbejdere skulle holde sig hjemme, indtil de har fået foretaget to negative tests.

Tirsdag var den så gal igen. Da var en medarbejder testet positiv i kommunens største daginstitution, der huser i alt 220 børn.

- Ja, uheldet har været ude i Rødekro, siger dagtilbudschef Jacob Svarre Winther efter det seneste tilfælde, hvor to ansatte og ét barn er defineret som nære kontakter til den smittede medarbejder. De skal derfor efter de nye skærpede retningslinjer fra sundhedsmyndighederne også gennem to negative tests, inden de igen må vise sig på Fladhøj.

Derudover er 25 børn og tre ansatte sendt hjem til det, der betegnes screeningstest. Det vil sige, at de kan vende tilbage, når de har ét negativt svar fra en PCR-test. Det sker, fordi der er konstateret to tilfælde af smitte inden for så kort tid - også selv om intet tyder på, at der er nogen sammenhæng mellem de to tilfælde.

- Alle forældre til hjemsendte er orienteret telefonisk, og alle øvrige forældre er orienteret via institutionens intranet. Vi har haft en god dialog med Styrelsens for Patientsikkerhed i arbejdet med opsporing igennem hele processen, siger Jacob Svarre Winther.

Annonce

Flest er væk fredag

Alle daginstitutioner holdes som bekendt åbne, selv om stort set alt andet er lukket. Dagtilbudschefen kan imidlertid konstatere, at mange af kommunens småbørnsforældre følger myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme, hvis de har mulighed for det.

De kommunale og selvejende institutioner sender dagligt antallet af fremmødte børn til forvaltningen, og i sidste uge var gennemsnittet samlet set på 63 procent. 4 ud af 10 børn holdes altså hjemme.

- I tallene er det tydeligt at se, at fredag er den dag, forældrene har bedst mulighed for at holde deres børn hjemme, siger dagtilbudschefen.

Forældre bestemmer selv

Fra Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer for dagtilbud:

Forældre opfordres til at holde børn hjemme fra dagtilbud, hvis dette er muligt. Det kan fx være forældre, der selv er hjemsendt, men ikke kan passe deres arbejde hjemmefra. Der kan være tale om forældre i mange forskellige jobtyper, men det kunne eksempelvis være grupper af frisører, tjenere, kokke og ansatte i butikker, der er lukkede.

Det er forældrene, der vurderer, om de har mulighed for at holde barnet hjemme.


Vi har haft en god dialog med Styrelsens for Patientsikkerhed i arbejdet med opsporing igennem hele processen.

Jacob Svarre Winther, dagtilbudschef Aabenraa Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce