Annonce
Haderslev

Børnekræmmere handler indbyrdes

Theo er en af lørdagens børnekræmmere. Han fik øje på en ridderborg i en anden bod. Foto: Larz Grabau
Gravene summer lørdag formiddag af mønter, der skifter ejer og swipe på MobilePay.

HADERSLEV: Klokken er kun kvart i 10, men der handles allerede flittigt på Gravene, der er dækket af et tæppe, to parasoller og knap 50 boder. Det er den anden lørdag i august og tid til Børnenes Kræmmermarked.

Vejrudsigten er - usikker. Så enkelte har helgarderet sig med en pavillon.

– Det kan godt blive lange tre timer med fire unger i regnvejr, konstaterer Eva Hansen.

Det er første gang, de har en bod.

– Vi har kun været med som kunder før. Det var børnene, der gerne ville.

Pavillonen er fyldt med blandt andet tøj og udklædningstøj.

– Vi har allerede solgt vores Lego, indskyder Pia Hansen.

– Det blev solgt før åbningstiden, bekræfter Eva Hansen.

Annonce

Vi bytter lidt. Når han har solgt noget, må han købe noget nyt.

Toke Skjønnemand

Ridderborg

Også nogle af de andre boder handler indbyrdes inden den officielle åbningstid. Seksårige Theo har spottet en ridderborg. Far svinger MobilePay.

– Vi bytter lidt. Når han har solgt noget, må han købe noget nyt, forklarer Toke Skjønnemand.

– Det ved jeg godt far, lyder det fra Theo, der allerede er i gang med at lege med borgen ved det tørlagte springvand.

Tommy Lotzkat leget med klodser. Det er seksårige Kenans gamle puslespilsklodser. De vil lige lave et motiv, før det bliver sat til salg. Kenan vil gerne have noget andet med hjem.

– Han kikker på nogle Nerf guns.

– Jeg har allerede nogen.

Imens spejder arrangør Dorthe Rohde fra Ugeavisen efter de sidste kræmmere:

– Vi har solgt 51 pladser. Det er desværre ikke så mange. Jeg tror, det er fordi, andre går os i bedene. Men det er fint nok.

Der er stadig god plads og regnen ser ud til at holde sig tilbage bortset fra et par dryp. Og så kommer solen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce