Annonce
Debat

Børnemishandling for åben skærm

Annonce

Læserbrev: Ellers seriøse og dygtige Danmarks Radio, DR, står bag en ny tv-serie: "Maden flytter ind", hedder programserien, der er ved at udvikle sig til en vaskeægte skandale med hastige skridt. Programmet slår med slet skjult forargelse fast, at en familie på fire årligt spiser 250 kilo kød. Derfor har DR-redaktionen udpeget fire familier med mange børn, der skal testes på deres trang til en god bøf på spisebordet.

I tre uger skal de fire udvalgte familier leve og omgås med de dyr, de til dagligt spiser: søde grisebasser, en sød kalv, bløde lam og kyllinger flytter ind i baghaven hos de udvalgte kødspisende familier. Især børnene passer og nusser dyrene. Efter de tre uger skal de voksne og ikke mindst børnene i DR eksperimentet så beslutte om dyrene, som de har fået et nært forhold til, brutalt skal slagtes, eller om de vælger at stoppe med at spise kød: Bliver vegetarer eller ud i det ekstreme - veganere, hvor der kun må spises grønne blade. Selv æg er strengt forbudt i veganer-universet.

DR bevæger sig ud på særdeles dybt og kritisabelt vand, og det er yderst pinligt at udsætte små børn for et skarpt valg mellem kød eller gulerødder og rosenkål på den her måde. Små børn får naturligvis et følelsesmæssigt forhold til en sød gris med krølle på halen eller et blødt lam. DR har begået et kæmpe selvmål med denne udsendelse. Der er nærmest tale om børnemishandling. DR: Stop det her program. Det er for pinligt at se på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Hovmod står for fald

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce