Annonce
Varde

Børnene skal passes på biblioteket

I Janderup rykker skolefritidsordningen ud af bygningen her og ind i det tidligere skolebibliotek. Arkivfoto: Chresten Bergh

Janderup/Ansager: Både i Janderup og Ansager bliver den tidligere skolefritidsordning - forkortet sfo - revet ned. Derfor skal sfo'erne nu rykke ind på skolerne, og politikerne har nu godkendt, hvordan det kommer til at foregå.

Begge steder rykker sfo'erne ind, hvor der i dag er skolebibliotek. I Ansager bliver biblioteket flyttet til førstesalen i samme bygning, så der er plads til sfo i stueetagen. I Janderup er det faktisk omvendt. Biblioteket rykker fra førstesalen ned på undervisningsgangen, og sfo'er rykker så ind i det tidligere bibliotek.

Ombygningen på Ansager Skole vil koste 275.000 kroner, mens det vil koste 167.000 kroner i Janderup. Pengene til begge projekter er fundet.

Begge steder er der behov for en byggetilladelse, så ombygningen går først i gang om fire-fem måneder.

Peder Foldager (V), formand for børn og læring, fortæller, at der vil komme flere projekter på skoleområdet, der vil føre til, at skolerne kan klare sig med mindre plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce