Annonce
Esbjerg

Børnene strømmer til: Næste år mangler lokalområde pasning til 35 små børn

Der skal nu etableres flere vuggestuepladser i Bramming. Det er den pasningsform, som forældrene efterspørger. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Der mangler pasning til de mindste børn flere steder i kommunen. Bramming er et af de bysamfund med mest tilflytning, og her vil politikerne nu etablere op til 24 nye vuggestuepladser.

Bramming: Fra næste år mangler der pasningstilbud til cirka 35 børn mellem nul og to år i hele pasningsområde Bramming. Derfor har Esbjerg Kommune arbejdet på at rekruttere flere dagplejere til området, men uden det store held.

Oven i er kommet en lukning af en privat dagpleje. Det har nu gjort det nemmere for politikerne at beslutte, at Bramming skal have nye vuggestuepladser.

- Vi har besluttet at oprette flere vuggestuepladser i Bramming, fordi lukningen af den private dagpleje betød, at der lige nu mangler otte pladser. Og så mærker vores pladsanvisning en stigende efterspørgsel efter vuggestuepladser, siger Diana Mose Olsen (SF), formand for udvalget for børn og familie i Esbjerg Kommune.

Annonce

Går den anden vej

Intentionen i kommunens pasningspolitik er ellers at kunne tilbyde både pasning i vuggestuer og i dagpleje, men som situationen er lige nu, kan det på længere sigt blive svært at finde tilstrækkeligt med personale til dagplejen, samtidig med at forældrene i højere grad efterspørger vuggestuerne.

Det har dagplejerne også bemærket:

- Før havde vi groft sagt for mange pædagoger, som ikke kunne få arbejde i daginstitutionerne, så pædagoger slog sig ned som dagplejere. Nu oplever vi, at dagplejerne får arbejde i vuggestuerne og opgiver dagplejen, fortæller Diana Mose Olsen.

Annonce

Måske en forklaring

Den nye lov om minimumsnormeringer i daginstitutioner omfatter ikke dagpleje, men betyder til gengæld, at der fra 2021 maksimalt på være tre børn til en voksen i vuggestuerne mod op til fem børn til en dagplejemor i dagplejen.

- Det er efter min mening forkert, at minimumsnormeringerne ikke omfatter dagplejen. Det er ikke helt fair, siger Diana Mose Olsen.

Minimumsnormeringerne betyder, at der kommer cirka 40 ekstra ansatte i daginstitutionerne i Esbjerg kommune, når ordningen er helt indfaset.

Der vil gøres et nyt forsøg i efterår på at rekruttere dagplejere i Bramming-området. Bramming by har i dag 31 vuggestuepladser og 344 børnehavepladser.

Det er efter min mening forkert, at minimumsnormeringerne ikke omfatter dagplejen

Diana Mose Olsen, SF

Fuldt udrullet i 2025

Med finanslovsaftalen mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet for 2020 blev der afsat 500 millioner kroner i 2020, 600 millioner kroner i 2021, 800 millioner kroner i 2022, 1.200 millioner kroner i 2023, 1.400 millioner kroner i 2024 og 1.600 millioner kroner i 2025, så kommunerne løbende øger normeringerne frem mod ikrafttrædelse af lovkravet om lovbundne minimumsnormeringer.

Det vil betyde tre børn for hver voksen i vuggestuerne, seks børn for hver voksen i børnehaverne og ni børn for hver voksen i SFO'erne.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Esbjerg

Superforskeren Julie får børn til at sige nej til alkohol gennem virtuelt festspil

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce