Annonce
Tønder

Børnene svedte for en god sag: Nu er to legehuse på vej til Børnehuset i Agerskov

Cornelius Vejlgaard havde fuld fart på og nåede 12 omgange før han gik død efter tre kvarter. Hans cykling sikrer over 700 kroner til børnehusets nye legeplads. Foto: André Thorup
Lørdag formiddag var der sponsorcykelløb i Agerskov til fordel for en ny legeplads til børnehuset på Boldershøj. Det var de mindste, der i heden måtte tage slæbet - og de gjorde det rigtig godt. Spar-købmanden overraskede alle med en stor pengegave.
Annonce

AGERSKOV: Lørdag blev der afviklet sponsorcykelløb i Agerskov ved boldbanen og børnehuset på Boldershøj. Det var de mindste, der var trukket i cykeltøjet, for at sikre penge til en ny legeplads ved børnehaven.

Og de gjorde  det godt, rigtig godt, endda, de mindste, der gik, cyklede, løb på løbehjul og blev kørt rundt i klapvogne af deres forældre.

Selv om det var hedt som på en stegepande, var humøret højt hele vejen rundt. Det gjaldt også for fireårige Cornelius Vejlgaard, der allerede det første kvarter havde fået seks tuschstreger på armen - hver streg repræsenterede en omgang på den 300 meter lange bane.

- Vil du have en pause, spurgte Cornelius' mor, Tenna Hansen.

- Nej, svarede drengen og fortsatte sin cykling med højt humør og meget røde kinder.

Efter næste omgang kørt han dog i pit og fik en tår kølende vand.

Annonce

Sponseret af familien

Cornelius Vejlgaard var sponsoreret af sine forældre, bedsteforældre og mormor. Mens mormor donerede fem kroner per omgang, gav bedsteforældrene en rund 20'er og hans forældre 40 kroner.


Nu har vi muligheden for at få to legehuse til legepladsen - det mangler vi nemlig, så det har førsteprioritet.

Rikke Justesen, arrangør af sponsorcykelløbet i Agerskov


45 minutter efter at starten var gået, måtte den firårige dreng overgive sig til varmen og bænkede sig på græsset med et stykke chokoladekage, på det tidspunkt havde han 12 streger på armen.

Børnenes cykler var pyntet fint. For hver omgang fik de 21 deltagere en streg på armen. Foto: André Thorup

- Jeg er glad for, at vi ikke fulgte min mands forslag om at skulle give 100 kroner per omgang, grinede Tenna Hansen og tilføjede:

- Nej pjat, det går til et godt formål.

Annonce

Giver sammenhold

Arrangør af sponsorløbet og formand for Agerskov Børnehus, Rikke Justesen, fortæller, at det giver nærvær og sammenhold, når man sammen kæmper for et mål, som i dette tilfælde er en ny legeplads til Agerskov Børnehus.

Grundet coronapandemien måtte der kun være 100 mennesker samlet. Af dem var 21 børn, der altså svedte for den gode sag, mens søskende, forældre og bedsteforældre hujede og heppede på sidelinjen samt sørgede for koldt vand til børnene.

Der var temmelig lunt i Agerskov lørdag, så væskedepoterne måtte fyldes op hos de små. Foto: André Thorup

Da løbet var færdigt til middag, overraskede byens købmandspar, Sonja og Poul Petersen, alt og alle med en kæmpe overraskelse. De havde søgt et tilskud til legepladsen hos Købmændenes Finansierings Institut (FHI), der havde kvitteret med 50.000 kroner.

- Vi er stærkere, når vi står sammen, sagde Sonja Petersen i en kort tale og tilføjede, at lørdagens arrangement er med til at knytte byen og hele samfundet bedre sammen.

Annonce

To legehuse til børnehuset

At FHI overhovedet havde imødekommet ansøgningen hænger blandt andet sammen med, at Poul Petersen i sin tid var med til at stifte Aktivgruppen i byen for over 30 år siden og også tidligere har siddet i børnehusets bestyrelse.

- Det er helt fantastisk. Tænk at vi har så stort et sammenhold, at de vil gøre det for os, siger Rikke Justesen.

Deltagerne gik, løb på løbehjul, cyklede eller blev skubbet i klapvogn eller sad bagpå som her. Foto: André Thorup

Lørdagens sponsorløb indbragte mindst 16.000 kroner plus pengegaven på 50.000 kroner.

- Nu har vi muligheden for at få to legehuse til legepladsen - det mangler vi nemlig, så det har førsteprioritet, siger Rikke Justesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Sønderborg

Privatskole vil udvide for 53 millioner - men det bliver uden kommunale kroner i garanti

Team Esbjerg For abonnenter

Norske Team Esbjerg-spillere i drillehumør: Vi håber ikke, at Jesper bliver alt for ked af det

Annonce