Annonce
Vejen

Børnenes frokost: De voksne vil også være med

Lækkerier ad libitum. Børnebuffetten bugner af livretter og kapelmester Bent Junker og datter, Katrine, akkompagnerer det hele. Foto: Steen Rasmussen
Gennem årtier har der hver jul været børnejulefrokoster på Hovborg Kro. Igen i år er billetterne revet væk.
Annonce

HOVBORG: Det hedder børnejulefrokost, men noget tyder på, at de voksne har hørt om det meget populære fænomen og tradition på Hovborg Kro!

I al fald har de voksne overhalet børnene indenom, når man tæller efter. Ved årets første børnejulefrokost af i alt fire var der 90 voksne ved bordene og - noget mindre - 60 børn.

- Det er fint. Det er jo dejligt, at de voksne har lyst at være med, men det er også meget hyggeligt, og det er jo altid gode oplevelser at være sammen med sine børn og børnebørn. Det kan godt anbefales, mener overnissen på den ældgamle kro, Jørgen Jørgensen.

Det er jo dejligt, at de voksne har lyst at være med, men det er også meget hyggeligt, og det er jo altid gode oplevelser at være sammen med sine børn og børnebørn. Det kan godt anbefales.

Jørgen Jørgensen

Annonce

Heldig hånd

Han blev ansat som kokkelærling på kroen tilbage i 60'erne, og da var børnejulefrokosterne allerede opfundet som en pendant til de voksnes julefrokoster. Børneversionen finder altid sted fire søndage op mod jul, og de foregår 100 procent på børnenes præmisser.

Vil de voksne med til bords, må de følge trop, når der bydes op til dans om træet, sanglege og andre af krofatters skøre indfald som f.eks. det helt store Nu er det jul igen-løb rundt på alle kroen gange og gennem alle sale og køkkenet. Den slags går i blodet på de fleste, og flertallet af gæsterne er gengangere år for år.

Selvfølgelig er der koblet nye ting på traditionen hed ad vejen. F.eks. har Jørgen Jørgensen skrevet tekster til en række kendte melodier, som han synger sammen med sit nissekor - nogle af kroens unge ansatte.

I øvrigt har kroen som regel held med alt nyt. De fire årlige amarone-aftener er altid udsolgt, og det samme er tilfældet med en koncert med Tørfisk, selv om der stadig er fire måneder til. Den blev udsolgt på blot en god uge.

Børnejulefrokost på Hovborg Kro. Foto: Steen Rasmussen
Katrine og farmand - Bent Junker - har i årevis spillet til børnejulefrokosterne på Hovborg Kro. Foto: Steen Rasmussen
Hele 6. klasse fra Holmeåskolen i Lindknud var blandt gæsterne. Eleverne har været i minierhvervspraktik på kroen. Foto: Steen Rasmussen
Julemanden og hans assistent ledede sanglegene. Foto: Steen Rasmussen
Dans om træer i mange lag. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce