Annonce
Billund

Børnenes Hovedstad fylder 10 år: Billund får ny kunstinstallation i gave

Et tidligere værk fra kunstnergruppen kaldet "One Two Three Swing!" Foto: Lance Gerber. Courtesy of Desert X.
Billund fejrer i år 10 år som Børnenes Hovedstad, og i den anledning får byen et særligt kunstværk, der er skabt i samarbejde mellem kunstnergruppen Superflex og børn i kommunen.

Billund: Kunst er ikke kun noget, man kigger på. Noget kunst kan man også tage bruge og blive en del af, og netop sådan et kunstværk får Billund i anledningen af, at byen fejrer 10 års fødselsdag som Børnenes Hovedstad. Det skriver CoC Playful Minds i en pressemeddelelse.

Der er tale om et nyt totalværk, skabt af den kreative og internationalt anerkendte kunstergruppe Superflex og skænket af Kirkbi A/S.

150 børn er med

Værket skal stå, hvor Frirum ligger mellem Billund Centret og Billund Plejecenter og bliver afsløret fredag den 15. oktober 2021.

Kunstværket er dog ikke færdigt, og allerede fra næste uge og en måned frem skal 150 børn fra hele kommunen arbejde sammen med kunstergruppen om at kreere kunstværket.

- Dette værk omsætter alt det, som visionen om Børnenes Hovedstad udtrykker, til en fysisk manifestation. Her læres gennem leg, og her er børn skabende verdensborgere. Det bliver spændende at se det konkretiseret som en slags legeplads også for voksne skabt af børn. Men nok ikke en helt traditionel legeplads. Heller ikke en skulptur. Men formentlig med elementer af begge dele. Det finder børnene og kunstnerne ud af, siger Charlotte Sahl-Madsen, der er direktør for CoC Playful Minds.

Annonce

Ikke kun børn

Det er dog ikke kun børnene, der skal inddrages.


Vi inviterer kunstnere, landskabsarkitekter, men allervigtigst nysgerrige borgere, der gerne vil blive klogere på blandt andet byrum, men også leg og kunst

Charlotte Sahl-Madsen


CoC Playful Minds er lige nu i gang med forberedelserne af minimum 10 eftermiddags- og aftenarrangementer, hvor kommunens borgere i forårs- og sommermånederne inviteres til at undersøge og sammen med forskellige gæster blive klogere på byrum, møde kunstnerne, få indsigt i den skabende proces og meget mere.

- Når vi forhåbentlig inden længe kan mødes fysisk igen, vil vi gerne invitere borgere i alle aldre og fra hele kommunen med til en lang række af “blive-kloge-sammen-oplevelser”. Vi inviterer kunstnere, landskabsarkitekter, men allervigtigst nysgerrige borgere, der gerne vil blive klogere på blandt andet byrum, men også leg og kunst, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Ifølge pressemeddelelsen er CoC Playful Minds meget interesseret i at høre fra borgere, der kunne være interesseret i at indgå i forberedelserne eller som måske har ønsker til aktiviteter.

Annonce
Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Lokal virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Billund

Vi skal også have solcelleanlæg i Billund Kommune

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur

"Onkel"-instruktør Frelle Petersen vil røre os igen i ny film om sorg - modtageren af JydskeVestkystens kulturpris klar til at udpege ny vinder i 2022

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Aabenraa

Socialdemokrat råber på videoovervågning efter hærværk: 150.000 kroner er sat af til formålet

Annonce