Annonce
Varde

Børnenes Udstilling åbner med 600 værker

Udstillingens koordinator Pernille Østergaard Sørensen fortæller, at alle børn har fået lov at arbejde frit med deres ideer. PR-foto

Varde: 600 børn og unge mellem to og 18 år har sat kreativiteten i sving, og om få dage kan man se deres mange kunstværker på Museum Frello og Varde Bibliotek.

Børnenes Udstilling er en fast tradition, som Vardemuseerne og biblioteket står bag. Der er fernisering torsdag 30. januar kl. 17 i Salonen på biblioteket - hvor alle er velkomne. Temaet for udstillingen er i år ”Mikro Makro”.

- Det vigtigste ved Børnenes Udstilling er, at der ikke er en rigtig eller forkert måde at gribe temaet an på, så vi glæder os virkelig meget til at se, hvordan børnene har udforsket temaet, lyder det i en pressemeddelelse fra Pernille Østergaard Sørensen, museumsformidler hos Vardemuseerne og ansvarlig for Børnenes Udstilling.

For første gang er der i år også dagplejebørn med. Det store spænd i alder betyder, at udstillingen rummer en stor mangfoldighed i både udtryk og fortolkning af emnet.

Børnenes udstilling kan ses til og med 8. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce