Annonce
Læserbrev

Børnenormeringer. Tal alene gør det ikke

Annonce

Læserbrev: Der bliver talt meget om minimumsnormeringer i børnepasningen, specielt efter TV 2's to programmer.

Om 10 år skal der bruges 8.700 flere ansatte over hele landet bare for at holde 2018 normeringerne, da der vil være 50.000 flere 0-5 årige. Hvis normeringerne skal forbedres, skal der ansættes og uddannes endnu flere.

I Vejen Kommune er der ifølge Danmarks Statistik 2018 for de 0-2 årige 3,6 barn pr. dagplejer og 3,2 barn pr. ansat i vuggestue samt for de 3-5 årige 6,4 barn pr. ansat i børnehave. 59 % er uddannede pædagoger. Tallet er incl. ledere. BUPL (pædagogernes fagforening) bruger tal uden ledere. Det er for Vejen kommune henholdsvis 3,4 og 6,9.

Forslaget om minimumsnormeringer er på 3 i vuggestuer og 6 i børnehaver, som man har i Norge. I Finland er det 4 og 7. Sverige og Danmark har ikke minimumsnormeringer.

Det kommunale selvstyre bør bruges til selv at prioritere bedre normeringer. Forældrebetalingen er 25 procent, også af forbedringerne, så den vil stige. Lav en plan for, hvad der skal til for at komme i mål på f.eks. 4 år.

Men tal alene gør det ikke: Kan mere personale skaffes? Er pædagoguddannelsen attraktiv for de unge? Kan arbejdet tilrettelægges bedre, så det enkelte barn sikres opmærksomhed? Kan andre opgaver minimeres, så der bliver mere tid med børnene? Kan åbningstiden være lidt kortere? Kan syge- og andet fravær (møder, kursus mm.) nedbringes? Osv.

Jeg er sikker på, at alle vil vores børn det bedste, så få fokus på de forbedringer, der er mulige straks og arbejd langsigtet også. Kommer der hjælp fra regeringen, er det fint, men helst inden for det kommunale selvstyre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce