Annonce
Nordtyskland

Børneorganisation er rystet: Lovforslag vil give politifolk ret til at dræbe mindreårige

Modelfoto: Colourbox.
I forslaget til en ny politilov for Slesvig-Holsten får betjente lov til at skyde mindreårige, hvis de for eksempel medvirker til terror.

KIEL: I ekstreme tilfælde skal det være tilladt for politifolk at skyde for at dræbe, selv om det går ud over børn. Sådan lyder det i forslaget til en ny politilov for Slesvig-Holsten. Det dræbende skud kan være nødvendigt for at redde liv, hvis et barn for eksempel er selvmordsbomber. Den mulighed har chefen for delstatspolitiet, Michael Wilksen, nævnt.

Bestemmelsen får den tyske pendant til Børns Vilkår – Kinderschutzbund – til at slå alarm.

- Vi er bekymret for, at samfundets grænser på den vis bliver forskubbet. Hensynet til børnene må altid være det vigtigste. Vi må ikke glemme, at disse børn er ofre og ikke gerningsmænd, siger formanden for Kinderschutzbund i Slesvig-Holsten, Irene Johns, til mediehuset SHZ.

Organisationen vil ikke feje argumentationen om børn som mulige terrorister af banen, men påpeger, at den nuværende lovgivning allerede giver myndigheder ret til at at affyre dræbende skud i nødværge. Men lovforslaget udvider disse beføjelser i betydelig grad.

Disse argumenter får organisationen mulighed for at fremføre i den kommende høringsfase, inden forslaget til den nye politilov næste år kommer til andenbehandling i landdagen.

Vi er bekymret for, at samfundets grænser på den vis bliver forskubbet. Vi må ikke glemme, at disse børn er ofre og ikke gerningsmænd.

Irene Johns, Kinderschutzbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce