Annonce
Billund

Børnetallet stiger: En udfordring at få alle børn i Billund passet

Der kommer flere og flere småbørn i Billund, og kommunen har vanskeligt ved at finde det nødvendige antal dagplejere. Arkivfoto: Søren Alwan
Billund Kommune har udfordringer med at rekruttere det fornødne antal dagplejere i Billund by. Kommunen garanterer dog, at pasningsgarantien bliver overholdt.

Billund: Det kan være vanskeligt at få en institutionsplads til sit barn i Billund. Antallet af indbyggere under to år er stigende, og det lægger pres på den kommunale pasningsordning. Således har adskillige småbørnsforældre i Billund oplevet udfordringer i forhold til at få deres barn placeret i en institution.

- Vi har en pasningsgaranti, som vi skal indfri, og det gør vi også. Men vi har et stort arbejde med at leve op til pasningsgarantien, for vi kan godt mærke, at der er en stigende børnetal, og at det udfordrer os, erkender Lisbeth Østergaard, som er dagtilbudschef i Billund Kommune.

Annonce

Vi har en pasningsgaranti, som vi skal indfri, og det gør vi også. Men vi har et stort arbejde med at leve op til pasningsgarantien, for vi kan godt mærke, at der er en stigende børnetal, og at det udfordrer os.

Lisbeth Østergaard, dagtilbudschef, Billund Kommune

Flere indsatser

Særligt i Billund by har der været udfordringer, og kommunen har ved flere lejligheder forgæves søgt efter dagplejere.

- Vi har lavet en del indsatser i forhold til at rekruttere dagplejere. Vi har blandt andet haft et informationsmøde om, hvad det vil sige at være dagplejer for at de, der måske går rundt med overvejelser om det, kunne møde op og gøre mere om det, siger Lisbeth Østergaard, som derfor har sat gang i en række andre initiativer.

- Byrådet har besluttet at udvide antallet af vuggestuepladser, og det er vi i fuld gang med at implementere. Sidste år åbnede vi desuden en stordagpleje, og det er en udtryk for, at vi har svært ved at rekruttere dagplejere i Billund by, tilføjer hun.

Positiv udfordring

Billund Kommune har for tiden en ledig stilling som dagplejer i Billund by slået op. En stilling, der tidligere har været opslået, uden at det lykkedes at få den besat. Nu bliver der forsøgt igen, og det er nødvendigt for kommunen at finde nye dagplejere, hvis det skal lykkes at følge med den stigende efterspørgsel.

Udfordringerne får dog ikke mundvigene til at vende nedad på kommunen. Tværtimod.

- Det er en positiv udfordring, at børnetallet stiger. Det er lykkeligt. I mange år er det gået den anden vej, men nu er der tryk på. Det er fedt, så nu skal vi bare sørge for at følge med den efterspørgsel, der er, siger Lisbeth Østergaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce