Annonce
Kultur

Børneteater på bibliotekerne

Forestillingen Månen over baobabtræet kan ses i Grindsted og Billund. Arkivfoto: Karina Hell Kolmos.

Grindsted-Billund: Kom med en tur til Afrika og oplev, hvordan en lille hjælp kan gøre en stor forskel. Forestillingen handler om Anders i Danmark, der til sin fødselsdag får en splinterny cykel, fordi den gamle er ridset. Om landsbyen i Afrika, hvor Malaika hver dag må gå den lange vej til brønden efter vand, mens hun drømmer om at få lov til at gå i skole sammen med de andre børn. Om leopardungen, der ender højt oppe i det store baobabtræ og er ved at miste sin ene tand til en ægte masai. Og om hvordan Anders og Malaika en dag mødes, og om hvordan både cyklen, leopardungen, hønen og ikke mindst børnenes venskab medvirker til, at Malaika til sidst får sit største ønske opfyldt.

Månen over baobabtræet er en poetisk fortælling fyldt med varm afrikansk stemning for børn på tre - seks år og deres voksne.

Forestillingen kan ses på Magion Biblioteket tirsdag den 29. oktober og i Billund Centret onsdag den 30. oktober. Begge dage klokken 9.45 - 10.30.

Gratis billetter bestilles via billundbib.dk

/BEK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce