Annonce
Læserbrev

Børns vilkår

Læserbrev: SF bliver i læserbreve og i opslag på de sociale medier skudt i skoen, at vi ikke tager ansvar ved at stå uden for budgettet.

Jeg kan jo skyde igen og sige. Det her er ikke at tage ansvar. For bliver besparelserne vedtaget, som der bliver beskrevet i JydskeVestkysten den 22. oktober - ja, så vil det koste på den lange bane i forhold til børns vilkår i daginstitutionerne. De vil opleve en hverdag, hvor den fortsatte mangel på hænder vil blive større. Skal vi favne og støtte alle børn og deres familier, kræver det en styrkelse af antallet af personale i institutionerne. For pædagoger gør en kæmpe indsats hver eneste dag i daginstitutionerne De er med til at sikre, at alle børn udvikler sig, trives og er en del af fællesskabet. Alle børn har krav på at blive hørt og set og opleve, at de er værdifulde, og en stærk pædagogisk indsats er helt afgørende her.

Vi mener forsat, at Kolding Kommune skal måles og vejes på, hvordan vi behandler vores børn, udsatte og ældre. Det løfte har vi tænkt os at holde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce