Annonce
Kultur

B.S. Christiansen eller Brødrene Price - det er niveauet på næste års Danmark Dejligst

Danmark Dejligst til næste år foregår på Markedspladsen i Tarm; ambitionsniveauet er højt.

TARM/HVIDE SANDE: Blandt de mange gæster til Danmark Dejligst i Naturens Rige, der foregik i Hvide Sande i lørdags, var der én der i særlig grad brugte sine øjne.

Byrådsmedlem Jesper Lærke er nemlig en af tovholderne til næste års Danmark Dejligst, der finder sted i Tarm.

Han var ikke mindst taget til Hvide Sande for at lære af, hvordan arrangørerne her greb tingene an. Og planlægningen af, hvad der skal ske i 2020 er faktisk allerede begyndte, fortalte Jesper Lærke Dagbladet.

- Vi har gjort os rigtig mange tanker allerede. Det er super fedt at være her i dag og blive inspireret af, hvad har de i Hvide Sande fået udrettet i forhold til sidste år, sagde han.

Et af de nye tiltag var, at Frivillig Vest havde sat et telt op, så foreningerne kunne krybe i ly for regn, rusk og vestjysk blæst.

Nu var det kun blæsten, der huserede i lørdags, men der var alligevel fyldt godt op med mennesker i teltet, så den idé tages sikkert med til Tarm til næste år, fastslår Jesper Lærke.

- Det gør det noget nemmere i forhold til vejr og vind, selv om festivalen i Tarm holdes nede på markedspladsen, hvor vi er mere forskånet for vejr og vind på grund af de kæmpestore træer.

Annonce

Store navne

I Tarm har man endnu ikke styr på musiknavnene.

- Men min kammerat, der er med til at arrangere det, har rigtig gode erfaringer med musikarrangementer, så selve musikdelen er jeg ikke så nervøs for; den skal han nok få hurtigt styr på, sagde Jesper Lærke.

I forhold til selve folkemødedelen har vi tænkt meget på, hvordan vi får aktiveret flest mulige mennesker forskellige steder i kommunen. Vi har valgt indtil videre at sætte overliggeren rigtig højt, så må vi se, om den skal pilles lidt ned igen.

- Vi har ikke navnene klar, men det er sådan nogen navne som B.S. Christiansen, brødrene Price - det niveau. Det kunne også være en toppolitiker.

- Vi tænker også på, at før vi er ude med nogle navne, er de jo nemmere at gå til vort lokale erhvervsliv og sige, kunne I ikke tænke jer at være med til få denne person til byen, sagde Jesper Lærke.

I teltet foregik der lidt af hvert! Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce