Annonce
Kultur

B.S. Christiansen eller Brødrene Price - det er niveauet på næste års Danmark Dejligst

Danmark Dejligst til næste år foregår på Markedspladsen i Tarm; ambitionsniveauet er højt.

TARM/HVIDE SANDE: Blandt de mange gæster til Danmark Dejligst i Naturens Rige, der foregik i Hvide Sande i lørdags, var der én der i særlig grad brugte sine øjne.

Byrådsmedlem Jesper Lærke er nemlig en af tovholderne til næste års Danmark Dejligst, der finder sted i Tarm.

Han var ikke mindst taget til Hvide Sande for at lære af, hvordan arrangørerne her greb tingene an. Og planlægningen af, hvad der skal ske i 2020 er faktisk allerede begyndte, fortalte Jesper Lærke Dagbladet.

- Vi har gjort os rigtig mange tanker allerede. Det er super fedt at være her i dag og blive inspireret af, hvad har de i Hvide Sande fået udrettet i forhold til sidste år, sagde han.

Et af de nye tiltag var, at Frivillig Vest havde sat et telt op, så foreningerne kunne krybe i ly for regn, rusk og vestjysk blæst.

Nu var det kun blæsten, der huserede i lørdags, men der var alligevel fyldt godt op med mennesker i teltet, så den idé tages sikkert med til Tarm til næste år, fastslår Jesper Lærke.

- Det gør det noget nemmere i forhold til vejr og vind, selv om festivalen i Tarm holdes nede på markedspladsen, hvor vi er mere forskånet for vejr og vind på grund af de kæmpestore træer.

Annonce

Store navne

I Tarm har man endnu ikke styr på musiknavnene.

- Men min kammerat, der er med til at arrangere det, har rigtig gode erfaringer med musikarrangementer, så selve musikdelen er jeg ikke så nervøs for; den skal han nok få hurtigt styr på, sagde Jesper Lærke.

I forhold til selve folkemødedelen har vi tænkt meget på, hvordan vi får aktiveret flest mulige mennesker forskellige steder i kommunen. Vi har valgt indtil videre at sætte overliggeren rigtig højt, så må vi se, om den skal pilles lidt ned igen.

- Vi har ikke navnene klar, men det er sådan nogen navne som B.S. Christiansen, brødrene Price - det niveau. Det kunne også være en toppolitiker.

- Vi tænker også på, at før vi er ude med nogle navne, er de jo nemmere at gå til vort lokale erhvervsliv og sige, kunne I ikke tænke jer at være med til få denne person til byen, sagde Jesper Lærke.

I teltet foregik der lidt af hvert! Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce